Πρόσκληση για συλλογική αγωνιστική δράση από το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ημαθίας Παναγιώτη Παλπάνα

Ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας Παναγιώτης Παλπάνας έκανε την εξής δήλωση: "Θεωρώ υποχρέωσή μου, να ευχαριστήσω και δημόσια, τα στελέχη και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ημαθίας, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, για το αξίωμα του προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος, στο Νομό μας.

Το βασικό σημείο που θέλω να επισημάνω, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είναι ότι στην Ημαθία προχωράμε ενωμένοι. Ανανεωμένοι κομματικά, παλιά και νέα μέλη, προηγούμενα και τωρινά στελέχη, άνθρωποι καθημερινοί, πρόσωπα της διπλανής πόρτας, συνθέτουμε, συνεργαζόμαστε και είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας προσπάθειας, ως Νομαρχιακή Οργάνωση συνολικά και ως Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή ειδικότερα, μαζί με όλο το πλέγμα της νεοδημοκρατικής κομματικής δράσης στο Νομό μας, κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, αυτοδιοικητική, συνδικαλιστική, δημοτικές οργανώσεις, στελέχη που πολιτεύονται, εκπρόσωποι αγροτικών - επαγγελματικών - επιστημονικών και άλλων τομέων, ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, τη μάχη της καθημερινότητας αλλά και τη μάχη των μεγάλων επιλογών για την Ημαθία. Θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στην ανευθυνότητα των χειρισμών και επιλογών της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου, που κατέστρεψαν το Νομό μας και τον οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση, ειδικά για τους νέους, για τους αγρότες, για τους ανθρώπους της αγοράς, για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Δεν «χρωστάμε» πουθενά, δεν «χρωστάμε» σε κανένα και δεν έχουμε σκοπό να κρύβουμε σκουπίδια κάτω από το χαλί. Σεβόμαστε και τιμούμε την ιστορική συνέχεια που έχει η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ στην Ημαθία, αλλά ταυτόχρονα είμαστε μια κομματική οργάνωση ανοιχτή στους πολίτες, ανοιχτή στο διάλογο, έτοιμη για όλες τις ρήξεις που είναι αναγκαίες, προκειμένου, στην πράξη να αλλάξουμε σελίδα, να ξεφύγουμε από αγκυλώσεις του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά, χωρίς απαξιωτικές συμπεριφορές για κανένα, χωρίς διακρίσεις, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς εσωστρέφειες. Θα εργαστούμε όλοι μαζί, θα πετύχουμε όλοι μαζί.

Οργανωτικά, έχουμε μπροστά, τη συμμετοχή μας, στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να κάνουμε πράξη το αίτημα των φίλων και των μελών της Νέας Δημοκρατίας, για μια “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή”. Κι αμέσως μετά, θα ξεκινήσουμε τη δράση και στην περιοχή μας, για να ξεφύγουμε από την ασφυξία που έχει περιέλθει η κοινωνία, για να τολμήσουμε και πάλι να ονειρευτούμε την Ελλάδα της προόδου και την Ημαθία της ανάπτυξης. Στην προσπάθεια αυτή, απευθύνουμε πρόσκληση αγωνιστικής συμμετοχής, σε όλα τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα όμως απευθύνουμε πρόσκληση συνεργασίας και σε όλους τους ανθρώπους της δημοκρατικής δημιουργίας, της ευρωπαϊκής μεταρρύθμισης, της αξιοκρατικής ανανέωσης, προκειμένου να συνθέσουμε όλα όσα μας ενώνουν, διότι πάνω από όλα, ο τόπος έχει ανάγκη από ενότητα και συνεργασίες, από κοινή προσπάθεια, προκειμένου να απαλλαγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, από τη χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας".