ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Επίθεση κατά ΝΔ και ΝΟΔΕ

Βολές κατά της ΝΔ και της τοπικής για ΝΟΔΕ για τον τρόπο που πολιτεύονται ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο Σύριζα τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν της Ν.Δ. Αυτό είναι ολοφάνερο.

Η κυβέρνησή του δεν διαπραγματεύεται το ίδιο με τους προηγούμενους ( αν διαπραγματεύτηκαν ποτέ ), δεν συγκρούεται το ίδιο με τα συμφέροντα και την διαπλοκή ( τα οποία υπηρέτησαν πιστά οι πολιτευτές της ), ούτε ασκεί με τον ίδιο τρόπο την οικονομική και κοινωνική πολιτική του μέσα στα ασφυχτικά πλαίσια των μνημονίων , στα οποία αυτοί μας οδήγησαν με την αποτυχημένη διακυβέρνησή τους.

Οι βουλευτές του δεν αναλώνονται σε εμφανίσεις και φωτογραφίσεις, ούτε υποκαθιστούν εξειδικευμένο προσωπικό αλλά ασκούν το θεσμικό τους ρόλο ( χωρίς παραινέσεις και υποδείξεις ) προσπαθώντας να είναι κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του , με ευθύνη και συνέπεια και έξω από την νόρμα των πελατειακών σχέσεων και του εντυπωσιασμού.

Εξάλλου το ενδιαφέρον για τα τοπικά προβλήματα δεν είναι προνόμιο μόνο των πολιτευτών της Ν.Δ. Ο λαός ευτυχώς έχει και κρίση και μνήμη.

Η ΝΟΔΕ , παρόλο το συνέδριο της που τόσο προβλήθηκε από τα συστημικά Μ.Μ.Ε., δεν ανανέωσε το παλιό της αφήγημα και συνεχίζει την αντιπολιτευτική της πολιτική με τα ίδια γνωστά επιχειρήματα , τα οποία δεν έπιασαν τόπο στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Γιατί πιστεύει ότι θα πείσουν τώρα;

Δεν τολμούν να ξεδιπλώσουν το καινούριο τους πρόγραμμα και τις προτάσεις του ( που επανέλαβε ο αρχηγός τους σε συνέντευξη στην Washington Post ) Αυτό περιλαμβάνει: Μειώσεις μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, ομαδικές απολύσεις (τις εφάρμοσε καλά ο κ. Μητσοτάκης όταν ήταν υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης ) , ιδιωτικοποιήσεις δικτύων και υποδομών της χώρας, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στήριξη του ΟΓΑ με τα λεφτά των επιδοτήσεων.

Mήπως φοβούνται ότι ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός της Ν.Δ. θα απομακρύνει ακόμη και τους πιο πιστούς οπαδούς της;".