Η Φρόσω Καρασαρλίδου απαντά στη ΝΟΔΕ Ημαθίας

Απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας εξέδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου. Σε αυτήν αναφέρει: "Με λύπη παρακολουθώ τους κυρίους της ΝΟΔΕ να επιδίδονται σε έναν αγώνα θορυβωδών δηλώσεων. Ο θόρυβός τους είναι ένδειξη έλλειψης ουσίας στον λόγο τους. Και για άλλη μια φορά αντιμετωπίζουμε βροντερές κενότητες.

Τι μας είπαν οι κύριοι της ΝΟΔΕ; Μας κατηγορούν για απουσία από τα προβλήματα του νομού. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε να είμαστε παρόντες. Η δική μας παρουσία στον νομό δεν αποδεικνύεται από τυμπανοκρουσίες και γελαστές φωτογραφίες. Η δική μας δουλειά και παρουσία προτιμούμε να είναι αθόρυβη και ουσιαστική. Δεν επιβεβαιώνουμε την πολιτική ύπαρξή μας, όταν βλέπουμε το πρόσωπό μας σε κάποιο δημοσίευμα. Προτιμούμε να ακούμε με προσοχή αυτά που μας λέει ο αγρότης, ο εργάτης, ο οικογενειάρχης, η γυναίκα, οι ομάδες του νομού, παρά να μιλάμε. Ο στόχος μας δεν είναι να δημοσιευθούν οι λόγοι μας σαν «διδαχές», αλλά να βρούμε πολιτική λύση στα προβλήματα μέσα σε αυτό το ασφυκτικό οικονομικό και διοικητικό πλαίσιο που αυτοί δημιουργήσανε και εμείς τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε. Και σε αυτή τη διαφορά μας οφείλεται και η διαφορά στο περιεχόμενο των λόγων μας. Αυτοί μιλούν απλά για να αποτυπωθεί ο λόγος τους σε ένα δελτίο τύπου, εμείς μιλάμε στους πολίτες όπως θα μιλούσαμε σε έναν φίλο. Ειλικρινά και με σεβασμό.

Όσο για τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας, η θέση μας είναι εδώ και καιρό ξεκάθαρη. Αν είχαν την διάθεση να ενημερωθούν πραγματικά οι κύριοι της ΝΟΔΕ, θα γνώριζαν πως την Πέμπτη ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης θα τοποθετηθεί επί των αγροτικών ζητημάτων της Ημαθίας, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί τον νομό και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κύριος Κουρεμπές, που είναι και ο αρμόδιος να δώσει απαντήσεις στους αγρότες. Επειδή δε μου αρέσουν τα διπλότυπα και οι επαναλήψεις, και δεν μου αρέσει η τακτική «μιλάω για να μιλήσω», αρκούμαι στο να ακούω και να μεσολαβώ ανάμεσα στον πολίτη και τις αρχές και να πιέζω για την αποτελεσματικότερη δυνατή λύση. Αυτό κάνω και θα συνεχίσω να κάνω.

Αλλά θέλω να σταθώ και στον επιθετικό και απειλητικό λόγο της ΝΟΔΕ, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη αιδούς και σοβαρότητας. Πάντα στεκόμουν κριτικά απέναντι σε διχαστικούς λόγους και θεωρούσα πως ο πολιτικός διάλογος πρέπει να ανταποκρίνεται σε κανόνες ευγένειας και να διατρέχεται από έναν πολιτικό πολιτισμό. Αυτός ο πολιτικός πολιτισμός δεν χαρακτηρίζει τους μαραθωνοδρόμους της κενολογίας. Αλλά παρά την απουσία του, αρνούμαι να παρασυρθώ σε χυδαιότητες.

Οι κύριοι της ΝΟΔΕ, μας κατηγορούν για απουσία την ίδια στιγμή που δημιουργούν σκηνοθετημένα περιβάλλοντα στα οποία συμμετέχουν μόνο οι ίδιοι. Είμαι βέβαιη πως αυτή η συρροή κενών περιεχομένου ανακοινώσεων από μεριάς ΝΟΔΕ θα συνεχιστεί.

Ελπίζω για το αντίθετο και υπενθυμίζω πως είμαι διατεθειμένη να συζητήσω με όλα τα όργανα όλων των κομμάτων και όλες τις υπηρεσίες για τα ζητήματα του νομού, εφόσον προσκληθώ".