Στα λόγια όλα είναι εύκολα...

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην χθεσινή συνέντευξη της κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ότι επιλέγει εύκολες λύσεις στην πολιτική της όπως η επιβολή φόρων και πρόσθεσε ότι ιδεολογικά η ΝΔ πιστεύει στην χαμηλή φορολογία διότι φέρνει στο κράτος περισσότερα έσοδα και ότι η ΝΔ πιστεύει στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις.

Δυστυχώς όμως, από την κυβέρνηση της ΝΔ τίποτα από όλα αυτά δεν είδαμε. «Έπνιξε» στην φορολογία τους ελευθέρους επαγγελματίες, ακόμη και αυτούς που εμφάνιζαν ζημιές, με την περίφημη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ ενώ ούτε σημαντικές επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις είδαμε (τα αεροδρόμια τα αποκρατικοποίησε ο Τσίπρας ενώ φιλέτα όπως το Ελληνικό έμειναν ανεκμετάλλευτα).

Στα λόγια όλα εύκολα είναι, στην πράξη τα χαλάμε…

Όσον αφορά την αγροτική επιβάρυνση που διέκρινε η κ. Μπακογιάννη κατά την περιοδεία της στην Ημαθία, να παρατηρήσουμε τα εξής. Όση επιβάρυνση υπάρχει σήμερα στον αγροτικό κόσμο, είναι προϊόν της πολιτικής Σαμαρά – Βενιζέλου. Και οι τιμές των φετινών συντελεστών φορολόγησης αλλά και το εμπάργκο με την Ρωσία είναι αποτελέσματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Τα νέα μέτρα Τσίπρα – Καμμένου σε φορολογικό και ασφαλιστικό δεν εφαρμόστηκαν ακόμη. Κατά συνέπεια ότι είδε, είναι αποτέλεσμα της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους…