Τις τέσσερις προτεραιότητες της ΛΑΕ παρουσίασε στην Βέροια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (βίντεο)

Τις προετεραιότητες της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) παρουσίασε την Πέμπτη το πρωί στην Βέροια ο πρόεδρος της Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Μακεδονία. "Ήρθα να φέρω ένα μήνυμα ότι ο τόπος χρειάζεται πραγματική αντιπολίτευση, η οποία στην συνέχεια θα γίνει κυβέρνηση" σχολίασε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του και πρόσθεσε: "Ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης. Αντιπροσωπεύουν την ίδια πολιτική, είναι οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος".

Όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, οι τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες της ΛΑΕ για να σταθεί όρθια η Ελλάδα είναι η εμπέδωση της Δημοκρατίας, η Εθνική Ανεξαρτησία, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η κοινωνική δικαιοσύνη. Εξηγώντας περισσότερο, σημείωσε ότι η δημοκρατία κατακρεουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και χρειάζεται μια συνταγματική αναθεώρηση για να εφαρμοστεί η συμμετοχική δημοκρατία. Πρόσθεσε ότι σήμερα η χώρα είναι κατεχόμενη από ξένες δυνάμεις ενώ παράλληλα ο παραγωγικός της ιστός είναι σε παρακμή. Τέλος χαρακτήρισε την χώρα ως μνημείο κοινωνικής αδικία και πρόσθεσε ότι διαφεντεύεται από μια ολιγαρχία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρθηκε ακόμη στους πλειστηριασμούς λέγοντας ότι "είναι αίσχος αυτό που γίνεται. Η μεταμνημονιακή εποχή είναι σκληρότερη, πιο άδικη και πιο επιθετική. Εμείς προτείνουμε σεισάχθεια και συνολική διαγραφή του ιδιωτικού χρέους για να κάνει επανεκκίνηση η οικονομία".

Μίλησε ακόμη για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος υπογραμμίζοντας ότι έγιναν σε χιλιάδες νοικοκυριά και πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ προτείνει απαράδεκτες προϋποθέσεις για ρυθμίσεις με 40% καταβολή του χρέους, 12 δόσεις και συνέπεια πληρωμών στους επόμενους λογαριασμούς.

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δήλωσε αντίθετος στην παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία και χαρακτήρισε την συμφωνία των Πρεσπών ως "Νατοϊκή Συμφωνία".

Για την ΔΕΘ, σχολίασε ότι δεν θα είναι μια του παραγωγικού ιστού και των υπηρεσιών της χώρας αλλά μια Αμερικανική πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτική έκθεση.

Για την πολιτική στις δημοτικές εκλογές, απάντησε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις αλλά πρόσθεσε ότι θα στηριχθούν ριζοσπαστικά και κινηματικά ψηφοδέλτια.