Τα πρόσωπα του 2019 στην Ημαθία

Βρισκόμαστε στην δύση του 2019. Η χρονιά που σιγά – σιγά μας αποχαιρετά, ήταν μια χρονιά εκλογών και ανάδειξης νέων προσώπων στις διοικήσεις των δήμων, των περιφερειών και της Βουλής.

Με αφορμή την αλλαγή του νέου χρόνου, κάναμε μια έρευνα για να σας παρουσιάσουμε τα πρόσωπα της χρονιάς στην Ημαθία. Αναμενόμενο λοιπόν, τα πρόσωπα που μας απασχόλησαν περισσότερο να προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής. Ας δούμε ποια ήταν τα πρόσωπα της χρονιά στην Ημαθία.

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Εκλέχθηκε άνετα πρώτος βουλευτής της ΝΔ και επιλέχθηκε από τον Πρωθυπουργό ως Υφυπουργός Οικονομίας.

Κώστας Βοργιαζίδης: Κέρδισε άνετα  τις εκλογές στον δήμο Βέροιας λαμβάνοντας το υψηλό  ποσοστό 37% στον πρώτο γύρο .

Τάσος Μπαρτζώκας: Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής. Πέτυχε μια άνετη εκλογή, στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου.

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Εκλέχθηκε εκ νέου βουλευτής αλλά αυτό που εντυπωσίασε είναι το come back που έκανε. Έδωσε την μάχη του και κόντρα στα προγνωστικά, επέστρεψε στην Βουλή.

Νικόλας Καρανικόλας: Πρωτοεμφανιζόμενος στην τοπική πολιτική σκηνή, επικράτησε στο…νήμα στις εκλογές του δήμου Νάουσας, κερδίζοντας έναν καλό δήμαρχο της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου.

Παναγιώτης Γκυρίνης: Παρότι αρκετοί συνεργάτες του επιχείρησαν να του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια, δημιούργησε ανανεωμένο ψηφοδέλτιο και κέρδισε έστω και οριακά τις εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Κώστας Καλαϊτζίδης: Για πρώτη φορά υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με σταυρό στις περιφερειακές εκλογές, εκλέχθηκε πρώτος σύμβουλος με μεγάλη άνεση και με ρεκόρ ψήφων.

Ηλίας Τσιφλίδης: Μετακινήθηκε στον συνδυασμό του Κώστα Βοργιαζίδη στις δημοτικές εκλογές και εκλέχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος με ρεκόρ ψήφων για τα δεδομένα της παράταξης.

Άγγελος Τόλκας: Άφησε πίσω του το ΚΙΝΑΛ και μετακινήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Επέστρεψε στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υφυπουργός κι έχασε για λίγους σταυρούς την εκλογή του στην Βουλή.

Παύλος Παυλίδης: Βρέθηκε κατηγορούμενος για ζημία στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου Βέροιας (ΚΑΠΑ) μετά από μήνυση του Στέργιου Διαμάντη, έδωσε προεκλογική μάχη και την έχασε με την κατηγορία πάνω από το κεφάλι του αλλά στο τέλος απαλλάχθηκε από την δικαιοσύνη.

Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης, Καμπανίας Παντελεήμων: Συμπλήρωσε φέτος 25 χρόνια στην Μητρόπολη και 50 χρόνια ιεροσύνης. Φήμες τον θέλουν αντικαταστάτη του Μητροπολίτη Άνθιμου στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αλλά ο ίδιος δεν τις επιβεβαιώνει.

Διονύσης Κούγκας: Αναβαθμίστηκε σε Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας και στους λίγους μήνες που βρίσκεται στην ηγεσία της τοπικής αστυνομίας, έχει βάλει τάξη σε πολλά ζητήματα στην Βέροια.

Γιάννης Καμπούρης: Ως διευθυντής, απογείωσε τα προηγούμενα χρόνια τον πολιτιστικό φορέα του δήμου Βέροιας, την ΚΕΠΑ. Τον Σεπτέμβριο βγήκε στις σύνταξη και αποχώρησε από την ΚΕΠΑ.

Θανάσης Στάντζος: Ζωντανός θρύλος της τοπικής προσκοπικής κοινότητας. Την χρονιά που πέρασε ο θρυλικός «Κάστορας» τιμήθηκε από την προσκοπική κοινότητα με τον Αργυρό Φοίνικα.  

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης: Η καριέρα τους απογειώθηκε το 2019 και μεγάλη στιγμή η ερμηνεία τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη.

Αντώνης Ιατρόπουλος: Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ και συνεργάτης στο Όραμα Ελπίδα, δίνει τα τελευταία χρόνια, αγώνα για την εγγραφή νέων μελών-δωρητών μυελού των οστών.

Ηλίας Λαζός: Παρά την ελεύθερη πτώση του τμήματος μπάσκετ του Φιλίππου τα προηγούμενα χρόνια, δεν τα παράτησε, έμεινε προσηλωμένος στον στόχο του, βρήκε τους πόρους και έχτισε μια νέα ομάδα που την χρονιά που πέρασε επέστρεψε στην Α2 ανδρών.

Γιάννης Αβραμίδης: Ο νεαρός αθλητής του στίβου τραυματίστηκε σοβαρά σε προπόνηση, συνεχίζει να δίνει την δική του μάχη και η περιπέτειά του συγκίνησε όλο την Ημαθία.