Συνάντηση Τάσου Μπαρτζώκα με το Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

bartzokas mitropolitis

Με τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα συναντήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (11/1) ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, Τάσος Μπαρτζώκας, στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά.

Ο Μητροπολίτης υποδέχτηκε εγκάρδια το νεαρό υποψήφιο, τον οποίο άλλωστε γνωρίζει προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια, και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον αγώνα του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Τάσου Μπαρτζώκα με τον Σεβασμιώτατο συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν την Πατρίδα, αλλά και την Ορθοδοξία, ενώ ο υποψήφιος βουλευτής έγινε αποδέκτης ενός σημαντικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη, όπως και όλες οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με την στέρηση οργανικών θέσεων για κληρικούς, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να μένουν χωρίς εφημέριο.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επί του θέματος σχολίασε: «Όποια και αν είναι η λογική για την μη αναπλήρωση των κενών σε οργανικές θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων γενικά, ο κλήρος, η εκπαίδευση, ο στρατός, η αστυνομία και τα λοιπά Σώματα Ασφαλείας, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο σακί με άλλες υπηρεσίες ή θεσμούς. Θέματα που αφορούν την Παιδεία, τη Θρησκεία και την Εθνική Ασφάλεια πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία».