Γνωρίστε τον υποψήφιο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργο Δημητριάδη

dimitriadis1

Υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ο Γιώργος Δημητριάδης. Δηλώνει αγρότης ωστόσο είναι Αριστούχος Διπλωματούχος Μηχανικός ΑΠΘ. Ας τον γνωρίσουμε:

"Είμαι 31 ετών και παιδί αγροτικής οικογένειας. Μεγάλωσα στην Πατρίδα Ημαθίας και επειδή από μικρό με έπαιρναν στα κτήματα, έχω συνηθίσει τις αγροτικές εργασίες και έτσι μπορώ να επιβιώσω στη σημερινή Ελλάδα. Αν δεν γνώριζα το επάγγελμα του αγρότη, θα είχα μεταναστεύσει και εγώ στο εξωτερικό όπως οι περισσότεροι νέοι επιστήμονες της Ελλάδας. Μαζί με εμένα θα είχαν κάνει φτερά και οι 150 χιλιάδες ευρώ που επένδυσε η Ελλάδα πάνω μου, γιατί τόσο περίπου στοιχίζει η εκπαίδευση που έλαβα και εγώ και κάθε Έλληνας φοιτητής.

Με λίγα λόγια η Ελλάδα επενδύει στη γνώση για να κερδίζουν οι εταιρείες του εξωτερικού και να ενισχύονται οι ξένες οικονομίες. Αν ψάχνεις κάποιον να κατηγορήσεις για αυτήν την κατάσταση, καλό θα ήταν να κοιτάξεις στον καθρέφτη και να αναρωτηθείς ποιός εξέλεξε όλους αυτούς τους βουλευτές τα προηγούμενα χρόνια. Μαζί με σένα κατηγορώ και μένα που ξεγελάστηκα στο παρελθόν αλλά τώρα πήρα το μάθημα μου και δεν πρόκειται να επαναλάβω το λάθος μου.

Προσωπικά δεν ασχολήθηκα στην ουσία στο παρελθόν με την πολιτική ενεργά, αλλά οι καταστάσεις μας αναγκάζουν όλους μας να βγούμε μπροστά για να ξεφορτωθούμε τη διαφθορά και τις κλίκες που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 40 χρόνια και εμποδίζουν την πραγματική ανάπτυξη της χώρας. Από όλους του υποψηφίους, όπως σε κάθε εκλογές, θα ακούσετε όμορφα λόγια και θα σχηματίσετε ωραίες εικόνες στο μυαλό σας. Τα ευχολόγια όμως δεν αρκούν, χρειάζονται και πράξεις και οι πράξεις θέλουν άτομα που έχουν συγκροτημένη σκέψη, ξεκάθαρο στόχο, ανοιχτό και πολυμήχανο μυαλό και προπαντός εργατικότητα.

Και ας έρθουμε στην ουσία του πράγματος και τα προβλήματα της χώρας μας

1) Οι άνεργοι πληρώνουν φόρο λόγω τεκμηρίων (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ)

2) Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν φόρο σε φανταστικά εισοδήματα. Φόρο επιτηδεύματος και ασφάλεια ακόμα και αν δεν έχουν πελάτες (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ)

3) Οι αγρότες από φέτος θα πληρώσουν και αυτοί φόρο σε φανταστικά εισοδήματα. Σε 4-5 χρόνια θα καθιερώσουν το φόρο επιτηδεύματος ΚΑΙ στους αγρότες. (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ)

4) Παράλληλα αμελούν τα χρέη τρίτων χωρών (πχ της Γερμανίας προς την Ελλάδα) και διατηρούν άθικτο τον κομματικό τους διορισμένο στρατό στο δημόσιο. Γιατί να τον ενοχλήσουν άλλωστε; Πληρώνει ο άνεργος τους φόρους του και έτσι καλύπτονται τα έξοδα του "κράτους που έστησαν"...

5) Ο φόρος "εισοδήματος" πρέπει να είναι αναλογικός με το εισόδημα και ακόμα καλύτερα να είναι πάνω στη διαφορά των εξόδων από των εσόδων. Και όταν αναφέρουμε έξοδα προφανώς εννοούμε όλα τα έξοδα με το νοίκι, το ρεύμα κλπ. Το ΦΠΑ παράλληλα θα είναι αρκετά μικρότερο από το φόρο "εισοδήματος", ώστε ο πολίτης να επιζητεί από μόνος του την απόδειξη. Τέλος η φοροδιαφυγή. Ένας απλός και αποτελεσματικός αλγόριθμος.

6) Ο ΕΝΦΙΑ στην πρώτη κατοικία είναι ένας απαράδεκτος φόρος και την ίδια στιγμή δίνουν συντάξεις σε 40άρηδες και 50άρηδες, ενώ θα μπορούσε να είναι ένα ισοδύναμο του ΕΝΦΙΑ η συνέχιση του εργατικού τους βίου.

Για τον Αγρότη:

7) Πολλά θα ακούσεις για ανάπτυξη και βοήθεια στον αγρότη αλλά όπως ήσουν πριν 30 χρόνια φίλε αγρότη, έτσι είσαι και σήμερα. Ό, τι άλλαξε προέρχεται από τη δική σου εργασία και όχι από τα έργα των πολιτικών. Μη σε γελάει κανείς. Ακόμα στην Ημαθία ποτίζουμε στο μεγαλύτερο μέρος της με αυλάκια και αντλίες από λάκκους. Τόσα χρήματα και τόσα αναπτυξιακά έργα από την Ευρώπη πήγαν χαμένα και μερικά γύρισαν και πίσω στην Ευρώπη γιατί τα μεγάλα κόμματα της κυβέρνησης αυτές τις ικανότητες είχαν...να εξαφανίζουν χρήματα . Χρειάζεσαι κάποιον που να ξέρει τα προβλήματα σου και τις ανάγκες σου. Η ανάπτυξη δεν έρχεται αν ξοδεύεις μία μέρα για να ποτίσεις 5 στρέμματα όταν σε γειτονικές χώρες δεν χρειάζονται παρά δευτερόλεπτα για να πατήσουν ένα κουμπί και να ποτίσουν το χωράφι ομοιόμορφα και ας είναι και βαρύ. Κανείς δε νοιάστηκε από τα μεγάλα κόμματα μέχρι σήμερα και κανείς τους δε θα νοιαστεί γιατί σε έχουν σίγουρο. Καιρός είναι να τους δείξεις ότι άλλαξες.

8) Ακόμα δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μία πύλη πληροφοριών με στατιστικά δεδομένα παραγωγής και κατανάλωσης/ζήτησης. Αυτό δεν κοστίζει τίποτα στην ουσία. Τα δεδομένα τα έχουν αλλά τα κρατούν κρυφά για τους δικούς τους λόγους. Κάποιες προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς υπερκοστολογήθηκαν και απέτυχαν. Δεν υπήρξε καμία ωφέλεια για τον αγρότη ώστε να μπορέσει να επιλέξει καλύτερα το τι να καλλιεργήσει και να μην την πατήσει καλλιεργώντας κάτι που θα το καλλιεργήσουν πολλοί την ίδια χρονιά.

9) Για τους μεσάζοντες και τις βιομηχανίες ό, τι και να πει κανείς είναι λίγο. Η επιτροπή ανταγωνισμού από την άλλη είναι εξαφανισμένη και ΠΑΛΙ πολλοί θα πάνε να ψηφίσουν τους ίδιους ανθρώπους, τα ίδια κόμματα, τις ίδιες νοοτροπίες. Η ανατροπή θα έρθει με τη μάχη σε 2 μέτωπα: σε πολιτικό με την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών (επιτροπή ανταγωνισμού, δημόσιες υπηρεσίες) και σε ατομικό/ομαδικό όπου οι αγρότες θα συνεταιρίζονται και θα λάβουν τη βοήθεια και την καθοδήγηση του κράτους μέσω των πανεπιστημίων που θα συνδράμουν με την παροχή τεχνογνωσίας για την οργάνωση και διαχείριση μίας επιχειρηματικής οντότητας αλλά και τη βελτίωση και διάθεση της παραγωγής.

10) Κόστος παραγωγής αυξημένο κάθε χρόνο και μαζί και η φορολογία. Ταυτόχρονα μείωση τιμών στον παραγωγό και τα γνωστά θέματα κακής λειτουργίας της αγοράς. Μην ξεχάσεις να τους ξαναψηφίσεις για να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Τα προβλήματα των αγροτών δε θα έχουν τελειωμό όσο θα τους εκπροσωπούν άτομα που δεν αντιλαμβάνονται αυτά τα προβλήματα. Το ίδιο ισχύει για όλους τους κλάδους. Τέλος για να μη μακρηγορώ, υπάρχουν και οι θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο διαδίκτυο.

Για το νέο, τον άνεργο, τον επιστήμονα:
Στην Ελλάδα που ο νέος αμείβεται με 400 ευρώ, ο άνεργος φοβάται το μέλλον και ο επιστήμονας αναζητεί διεξόδους διαφυγής στο εξωτερικό, υπάρχουν δύο επιλογές: Η φυγή και η μάχη. Εγώ επέλεξα το 2ο. Θα παλέψεις μαζί μου;"