Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών παρουσίασε στην Βέροια τους υποψηφίους του

kinima ypo

Τους υποψηφίους βουλευτές του στην Ημαθία παρουσίασε την Τετάρτη το απόγευμα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Την αυλαία της παρουσίασης άνοιξε ο Στέλιος Ασλάνογλου, λογιστής και αντιδήμαρχος Βέροιας. "Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι στο Κίνημα, που μπορεί να δώσει λύση. Θα δημιουργήσει ένα σοκ και θα βοηθήσει την χώρα που όλοι αγαπάμε".

Ο Χρήστος Βαλσάμης, πτυχιούχος άνεργος τόνισε: "Ασχολήθηκα με τα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια. Ανοίκω στο μεγάλο ποσοστό των ανέργων. Δικαιολογημένα υπάρχει στον κόσμο αίσθημα οργής. Έφθασε ο καιρός πλέον να μην χρειάζεται η χώρα να ανήκει σε κάποιο τζάκι. Η νέα γενιά έχει δικαίωμα να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο. Ήρθε η ώρα της γενιάς μας. Διάλεξα το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπανδρέου διότι πιστεύει στη νέα γενιά. Στις 25 Γενάρη, δώστε μου την δύναμη να βάλω το λιθαράκι στο χτίσιμια νέας Ελλάδας, μιας νέας Ημαθίας".

Η Άννα Λαμπίρη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, τόνισε: "Είναι μεγάλη η τιμή να συμμετέχω στο Κίνημμα ως υποψήφια. Ο Γιώργος Παπανδρέου μας δίνει την ευκαιρία να χτίσουμε το δικό μας σπίτι. Δεν φύγαμε εμείς από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκε από τις αρχές του κι έγινε δεκανίκι της δεξιάς. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, κάνουμε μια νέα αρχή. Είμαστε πολλοί. Ο πιο γνώσιος εκφραστής του σοσιαλισμού στην Ελλάδα είναι ο Παπανδρέου. Το 2009-2011 βούτηξε στα βαθιά και δεν άφησε την χώρα να βουλιάξει.Κυρίως είμαι εδώ για να βάλω πλάτη για να φουντώσει το Κίνημα.Έχουν καιρό να το σκεφτούν κάποιοι. Πρέπει να μιλήσει για όλα ο πρόεδρός μας. Φταίνει αυτοί που έφαγαν νωρίτερα και άφησαν απλήρωτο τον λογαριασμό. Φταίει ο αμίλητος προηγούμενος πρωθυπουργός που άφησε έλλειμα 15%. Ο Σαμαράς δικαίωσε τον Παπανδρέου, όταν έκανε την κυβίσθηση και εφάρμοσε σκληρά μνημονιακά μέτρα. Ο Παπανδρέου με την εμπειρία του μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές".

Ο Στράτος Πετρακόπουλος, δικηγόρος, υπογράμμισε: "Ο πολιτικός στίβος δεν είναι επάγγελμα. Επέλεξα να ασχοληθώ διότι η κατάσταση είναι πολύ ευμετάβλητη. Οι συνθήκες διαβίωσης έγιναν δύσκολες και δεν βοηθούν. Η ενεργοποίηση είναι μονόδρομος. Κατεβαίνω με την πλάτη στον τοίχο με ευυθύνες που δεν αντιστοιχούν στην γενιά μου. Θέλω να βοηθήσω στην δημιουργία μιας κοινωνίας για να κοιτώ στα μάτια τα παιδιά μου. Η μάχη είναι δύσκολη αλλά στις χειρότερες συνθήκες βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας".

Ο Άγγελος Τόλκας, πρώην υφυπουργός, βουλευτής και δικηγόρος, τόνισε: "Όλα έγιναν πολύ πιεστικά. Μπορούσαμε να αποφύγουμε τις εκλογές. Είναι τιμή μου να συμμετέχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο, με υποψηφίους που δεν προέρχονται από διαδικασίες κομματικών οργάνων αλλά από την κοινωνία. Το έφερε η μοίρα να γίνω το 2009 υφυπουργός, στην δυσκολότερη περίοδο. Την περίοδο της πτώσης της κυβέρνησής μας. Τότε με διάφορες πιέσεις, στελέχη και της παράταξής μας, απειλούσαν ότι αν δεν πάρουμε πίσω την απόφαση του δημοψηφίσματος θα έριχναν την κυβέρνηση. Και τότε δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές. Πήραμε μέτρα δύσκολα, πληγώσαμε τον λαό, οι Έλληνες ήρθαν στα όριά τους αλλά διακυβεύβονταν περισσότερα πράγματα. Απέναντι μας ήταν όλες οι δυνάμεις που έλεγαν ότι μπορούσαν να τα κάνουν καλύτερα, με Ζάππεια, με λύσεις Λατινικής Αμερικής κ.α. Έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας κάνει μεγάλες κωλοτούμπες και τάζει ότι μπορούμε να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση χωρίς να απαντά που θα βρει τα λεφτά. Η φωτιά έσκασε στα χέρια μας. Η κρίση έφερε το μνημόνιο. Αναλάβαμε ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν. Η Ελλάδα χρειαζόταν χρήματα με χαμηλό επιτόκιο και αναγκαστήκαμε να λάβουμε αποφάσεις δύσκολες. Τότε είχαμε ένα σχέδιο για την ΕΡΤ και η αντιπολίτευση διαφώνησε. Δείτε που έφτασε σήμερα. Κόψαμε όλα τα διαφημηστικά κονδύλια για να πληρώσουμε άλλες υποχρεώσεις και οι εφημερίδες μας χτυπούσαν.Η κυβέρνηση τότε έπεσε χωρίς να δημιουργήσει αστάθεια στην χώρα. Είμαι με το Κίνημα και όχι με το ΠΑΣΟΚ διότι ενώ δώσαμε αγώνες το ΠΑΣΟΚ έχασε όλες τις δυνάμεις που το στήριζαν, έμειναν πολιτικά άστεγοι. Όταν προσπαθήσαμε να πούμε ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση, μετά τις ευρωεκλογές, μας αντιμετώπισαν με κριτική. Η απόφασή μου είναι και ηθική και πολιτική, κοντά σε έναν άνθρωπο που παλέψαμε και πέσαμε μαζί. Δεν κάνουμε διάσπαση αλλά κάνουμε μια νέα αρχή που έρχεται μέσα από ρίξη. Οι προτεραιότητές μας είναι η καταπολέμιση της ανισοκατανομής πλούτου και το έλλειμμα δημοκρατίας, η επιστροφή της ανάπτυξης.Θέλουμε να αρχίσουμε ξανά από την αρχή".