Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ παρουσίασε στην Βέροια τις θέσεις εν όψει των εκλογών

antarsia ver

Πολιτική εκδήλωση, εν όψει την εκλογών, πραγματοποίησε στην Βέροια η ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Ομιλητές ήταν ο Γρόλλιος Γιώργος (ψηφοδέλτιο Επικρατείας), η Γιάνοβιτς Σεβαστή (υποψήφια στην Ημαθία, καθηγήτρια) και ο Κουβακάς Γιώργος (υποψήφιος στην Ημαθία, φοιτητής). Συντόνισε η Αρβανιτάκη Αγγελική (εκπαιδευτικός, μέλος των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων).

Η κ. Αρβανιτάκη στο πρόλογό της τόνισε ότι η ΑΝΤΑΡΣΙΑ αυτή την φορά συνεργάζεται με άλλες δυνάμεις της αριστεράς, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να συμβαδίζουν οι αριστερές δυνάμεις με σκοπό την ανατροπή του συστήματος. «Πρέπει ο λαός παίρνοντας την εξουσία στα χέρια του να αλλάξει την τύχη του. Στόχος μας είναι το καλό του λαού κι όχι της ολιγαρχίας» σημείωσε.

Ο Γιώργος Δρόλιος επεσήμανε ότι σήμερα βιώνουμε μια καπιταλιστική κρίση, από το 2010 και μετά. Στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων σημείωσε: «Οι συνέπειες της κρίσης και η βουβή αγανάκτηση του κόσμου είχαν ως αποτέλεσμα την μη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εκλογές. Ενώ από το 2010 έως το 2012 είχαμε μεγάλους αγώνες, με το μεγάλο ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργήθηκε ένα κλίμα εφησυχασμού κι έχουν ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Τα επιμέρους κινήματα προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν ένα μεγάλο κίνημα. Μέσα από τις εκλογές τώρα, προσπαθούν να διαμορφώσουν το σημερινό σκηνικό και να βάλουν το λαό στην άκρη. Θέλουμε να τονίσουμε με την κάθοδό μας στις εκλογές, το πραγματικό δίλημμα. Αν συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές ή αν θα ανοίξει ο δρόμος γι αυτό που λέμε λαϊκή αντεπίθεση. Αν κυριαρχήσει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανοίξει ο δρόμος για τον λαό γιατί μιλάει για έναν συμβιβασμό με το σύστημα. Σήμερα κάνει τα πάντα για το ευρώ εκεί που έλεγε καμιά θυσία για το ευρώ. Δεν μιλάει για κυβέρνηση αριστεράς αλλά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε το δόγμα της δεξιάς, το ανήκουμε στην δύση. Αν δει κανείς το πρόγραμμα του Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, είναι μια παραλλαγή του φιλελευθερισμού. Λέει ότι θα πάρει μέτρα γι αυτούς που αμείβονται με 800 ευρώ και κάτω. Έχει αποδεχθεί πλήρως την δανειακή σύμβαση. Αυτό που θα δούμε μετά τις εκλογές θα είναι η αρχή του τέλους των ψευδαισθήσεων. Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μια μέρα ανοχής στη νέα κυβέρνηση. Η καταστροφή του λαού είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ανοχή».

Αναφορικά με την μη συμπόρευση με το ΚΚΕ επεσήμανε: «Το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν θέλει να λέγεται αριστερό κόμμα. Η λογική απομονωτισμού, περιχαράκωσης, θα φέρει αποτελέσματα την Δευτέρα παρουσία. Το ΚΚΕ πετάει την μπάλα στην κερκίδα. Δεν βάζει τις αιχμές του αγώνα για να συγκροτηθεί ένα λαϊκό κίνημα που θα φέρει την ανατροπή».

Η Σεβαστή Γιάνοβιτς υπογράμμισε: «Θέσεις μας είναι η διαγραφή του χρέους, η κρατικοποίηση των τραπεζών, το αντιρατσιστικό, το αντιμπεριαλιστικό, επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, να μπει τέλος στην ανεργία, λύση στο μεταναστευτικό, να φύγουν οι βάσεις και να σταματήσουν οι εξοπλισμοί. Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ είναι η εγγύηση, θα κρατάει τα μπόσικα ότι το κυβερνητικό σχήμα στρίβει προς τα δεξιά».

Ο Γιώργος Κουβακάς πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα μας είναι αναγκαίο για τις ρήξεις. Αναμετρόμαστε με το ιστορικό διακύβευμα της αριστεράς να προτείνει λύσεις για τον εργαζόμενο λαό. Ζητάμε δραστική αύξηση του ΑΕΠ. Σκοπός μας να ταυτιστούμε με τον λαό. Διεκδικούμε να ορίζει τις λύσεις ο λαός».