Σε Μελίκη, Φυτειά και Πρασινάδα, που γιόρτασαν τον Αγ. Αθανάσιο, ο Τάσος Μπαρτζώκας

bartzokas fyteia kourmpani

Στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Μελίκης εκκλησιάστηκε το πρωί της Κυριακής (18/1) ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους της Μελίκης, ενώ επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ και καφενεία της περιοχής.

Στη συνέχεια, παραβρέθηκε στο κουρμπάνι της Φυτειάς, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου και παρακάθησε σε γεύμα, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Τ.Κ. Φυτειάς και του εφημερίου της εκκλησίας.

bartzokas prasinada

Τέλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας επισκέφθηκε την Πρασινάδα Αλεξάνδρειας, όπου επίσης πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγ. Αθανασίου.

Εκεί, ο υπ. Βουλευτής Ημαθίας προσφωνήθηκε από τον εφημέριο του χωριού και είχε την ευκαιρία να συναντήσει κατοίκους της περιοχής, που τον υποδέχτηκαν εγκάρδια.

Δήλωση Τ. Μπαρτζώκα με αφορμή τις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις:

«Η παράδοση, τα πατροπαράδοτα έθιμά μας, κρατούν ζωντανή την πολιτιστική μας ταυτότητα. Αλλά για να διατηρηθούν αυτά τα έθιμα, υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που, με μεράκι και κόπο, φροντίζουν για αυτό. Είναι οι αφανείς εργάτες της παράδοσης, που αξίζουν τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων μας, ειδικά της Πολιτείας. Δηλώνω πρόθυμος, αν κάπου μπορώ να φανώ χρήσιμος, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα όλα τα χωριά μας να συνεχίζουν όσα παρέλαβαν από τους γονείς και τους παππούδες μας».