Μια επιστολή προς τους Έλληνες Ιερείς

xatzopoulos

Του Χρυσόστομου Χατζόπουλου

Άγιοι πατέρες, αισθάνομαι την υποχρέωση να θέσω υπόψιν σας ότι στις 25 Ιανουαρίου θα κριθεί αν η Ελλάδα θα ζήσει εις το μέλλον ελεύθερη, υπερήφανη, ευτυχισμένη ή θα βυθιστεί στο χάος της υλιστικής ακυβερνησίας, της ταπείνωσης, της δουλείας.

Θα είναι μια κρίσιμη ημέρα για την πατρίδα μας, γιατί πάλι ο δεινός και αρχέκακος όφις, υψώνει το κεφάλι του εναντίον της θρησκείας, της οικογένειας, του έθνους απειλούν νέες συμφορές, νέες θηριωδίες.

Είναι νωποί ακόμη οι τάφοι 222αδελφών σας ιερέων, που σταυρώθηκαν, εσφάγησαν ή ερρίφθησαν σε βάραθρα ή απηγχονίσθησαν από τους προδότες των υλιστικών συμμοριών, οι οποίοι σήμερα σας έρχονται με ενδύματα προβάτων, που μέσα τους είναι λύκοι αρπακτικοί.

Άνω των 800 εκκλησιών επυροπολήθησαν στο παρελθόν από τους άπιστους και πολλές εκατοντάδες ιερέων διεπομπεύθυσαν ή εσύρθησαν δέσμιοι εις τα υλιστικά κάτεργα.

Τώρα οι εχθροί αυτοί της πίστεως και της πατρίδος κρυπτόμενοι κάτω από την μάσκα αυτών των ανίερων συμμαχιών που λέγονται πολιτικά σχήματα, συνωμοτούν για να μας οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες.

Αυτοί οι νεοεμφανιζόμενοι υλιστές είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους παλαιούς και υπηρετούν πάντα τον ίδιο στόχο.

Ο λαός περιμένει με αγωνία την δική σας πολύτιμη βοήθεια για να σωθεί η πατρίδα μας από τους νέους κινδύνους που την περιτριγυρίζουν. Θυμηθείται τα λόγια του Χριστού: «Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν του τίθησιν υπέρ των προβάτων».

Θυμηθείτε τους μάρτυρας αδελφούς Σας Ιερείς που έπεσαν υπό τα πλήγματα των υλιστών δημίων. Θυμηθείτε τις εκκλησίες που βέβηλα χέρια τις εσώριαξαν σε καπνίζοντα ερείπια.

Μην διστάζετε να πράξετε το καθήκον σας με πίστη, με πάθος, με πείσμα να επιδείξετε έντονη αντίσταση σε πολιτικά υλιστικά σχήματα – λαοκάπηλους που έχουν άσβεστο λυσσαλέο μίσος κατά της πίστης και της πατρίδας μας.

Διαφωτίζατε τους παραπλανόμενους ενορίτες σας, εμψυχώστε τους ταλαντευόμενους. Οργανώστε μια αληθινή Σταυροφορία να μην δοθεί ούτε μια ψήφος σε εχθρούς της θρησκείας και τις πατρίδας.

Γιατί κάθε ψήφος στα υλιστικά πολιτικά σχήματα και στους συνοδοιπόρους τους είναι θανάσιμο πλήγμα εναντίον της εκκλησίας και της Ελλάδος.

Αγωνισθείτε με πνεύμα θυσίας και εν πλήρει πεποιθήσει ότι προσφέρετε μια μέγιστην υπηρεσία στην πατρίδα σαν και στην Εκκλησία. Ενθυμούμενοι τους θείους λόγους του ιδρυτού της τοπικής εκκλησίας μας και πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου, που επρόφερον δολοφονημένοι οι 222 αδελφοί σας ιερείς από τους προδότες υλιστές της θρησκείας μας. «Εγώ γαρ τα στίγματα του κυρίου εν σωματί μου βαστάζω».

Θερμή παράκληση, την σύντομη αυτή επιστολή που κρατάτε στα χέρια σας, διαβάστε την με προσοχή. Κάντε να φτάσει και σε χέρια άλλων πιστών που πιθανόν δεν είναι ενημερωμένοι και βρίσκονται σε άγνοια ή ακόμα και σε κίνδυνο.

Φιλώ το χέρι Σας με βαθύτατο σεβασμό
Δρ. Χρυσόστομος Χατζόπουλος
τ. Δήμαρχος Βεργίνας