Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας καταδικάζει την μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων

apergia

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας με ανακοίνωσή του καταδικάζει την μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. "Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κίνησή της αυτή, παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνει, βάζει "χέρι" σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Με την Πράξη αυτή Νομοθετικού Περιεχομένου θα επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση των Δήμων πράγμα που θα εκφραστεί και σε χώρους όπως είναι η παιδεία και η υγεία που εξαρτώνται άμεσα από την χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κοινωνικών τομέων, αφού στα πλαίσια της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.

Ζητούμε

Καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.

Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.

Ζητούμε από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μην επιτρέψουν τη ληστεία των ταμειακών διαθέσιμων" αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας.