Συνεργασία Δήμου Νάουσας με το ΕΕΕΕΚ

koutsogiannis eeeek

Μια μόνιμη και ευαίσθητη συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Νάουσας ξεκίνησε ο Δήμος Νάουσας σε θέματα της απτής καθημερινότητας. Τιμώντας τους μαθητές του σχολείου για το τρίτο πανελλήνιο βραβείο στην εκστρατεία Free Mobility με θέμα την ανεμπόδιστη πρόσβαση στις πόλεις τη Δευτέρα, ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης πρότεινε την ανά τρίμηνο δραστική συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου με το σχολείο και τους μαθητές του, για την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και της προόδου σε θέματα που τους αφορούν, με στόχο μια πιο ελκυστική πόλη, με δικαίωμα στην πρόσβαση για όλες και όλους.

Το πρώτο ραντεβού συνεργασίας με το ΕΕΕΕΚ Νάουσας ορίστηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 9 το πρωί, με αντικείμενο την αποκατάσταση των διαβάσεων στην πόλη, στο πλαίσιο των προτάσεων της έρευνας που υλοποίησαν οι μαθητές του.

Άξιο αναφοράς το ότι στη διάρκεια της συνάντησης της Δευτέρας σχολιάστηκε η απουσία αρκετών μαθητών του ΕΕΕΕΚ από το δημαρχείο, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασής τους σε αυτό. Ο Δήμαρχος τόνισε επ' αυτού ότι οι σχεδιασμοί της διοίκησης για το νέο Δημαρχείο, εκτός των άλλων θα λύσουν και ζητήματα προσβασιμότητας ΑμΕΑ.