Κουτσογιάννης: "Να σταθούμε στο πλάι της κυβέρνησης"

d naousa24

Σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία που πραγματοποίησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης έκανε την εξής δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο: "Εύχομαι η νέα συμφωνία να φέρει την ομαλότητα στην χώρα. Με αφορμή τα επεισόδια στην ΚΕΔΕ, καλά είναι κάποιοι να μην προτρέχουν.

Μια γενιά νέων αιρετών, θα προχωρήσουμε στο επόμενο διάστημα σε μια κίνηση με στόχο να αναδειχθεί ένα δίκτυο συνεργασιών, να εξαλειφθούν νοοτροπίες του παρελθώντος που μας έφεραν εδώ που είμαστε. Θα πρέπει όλοι να σταθούμε στο πλευρό της κυβέρνησης για να ξεπεράσουμε μια ώρα νωρίτερα τα προβλήματα".

"Γίναμε στόχος εγώ και ο δήμαρχος από τον κ. Ρίζο, για το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το δημοψήφισμα. Αποδείχθηκε ότι σύρθηκε η χώρα σε ένα άχρηστο δημοψήφισμα. Μπράβο στον Πρωθυπουργό, μετέφρασε σωστά το δημοψήφισμα, συγκάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς και ήρθε η συμφιλίωση" δήλωσε ο Τάσος Καραμπατζός.

"Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να το συζητήσουμε γιατί θα προκαλούσε ένταση. Όπου υπήρχαν δήμαρχοι που ελέγχονταν από τη ΝΔ, έβαλαν ψηφίσματα. Στόχος ήταν να ρίξουν την κυβέρνηση και ο κ. Καραμπατζός συμμετείχε άθελά του σε αυτό. Είμαι στα όρια της πολιτικής κατάθλιψης. Ταπεινωτικός ήταν ο συμβιβασμός. Δυστυχώς η κυβέρνηση υπερτίμησε την δημοκρατία της ΕΕ. Πιστεύω ότι αν η κυβέρνηση κόψει τα κεφάλια της διαπλοκής και φορολογήσει τον πλούτο θα πετύχει. Οι σύντροφοι ή θα πρέπει να στηρίξουν την κυβέρνηση ή να παραιτηθούν" απάντησε ο κ. Ρίζος.

"Καταρίφθηκε ο μύθος μνημονιακός - αντιμνηνιακός. Πολύ γρήγορα δικαιώθηκε το ΚΚΕ που έλεγε ότι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ήταν καλυμένο ΝΑΙ" σχολίασε ο κ. Καρτσιούνης.