Αίτημα της Φ. Καρασαρλίδου για μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας

Το θέμα της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων, στον Άγιο Νικόλαο, θα θέσει η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου σε συνάντηση που θα έχει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το θέμα, που αποτελεί χρόνιο αίτημα της ΠΥΝ, είχε θέσει η βουλευτής και στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας στεγάζεται σε ιδιωτικό χώρο έναντι μισθώματος που ανέρχεται στα 25.000 ευρώ. Με τη μετεγκατάσταση στο χώρο της Σχολής Αστυφυλάκων, εξοικονομούνται τα χρήματα αυτά, σε μια περίοδο που απαιτείται μείωση των δαπανών του Δημοσίου τομέα εξαιτίας της δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας.

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου είχε θέσει το θέμα της μετεγκατάστασης της ΠΥΝ πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 2015 στον τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Μεσολάβησαν οι εκλογές και η ανάδειξη της νέας κυβέρνησης.

Στη νέα συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα τεθεί εκ νέου το αίτημα, με την προσδοκία ότι θα γίνει αποδεκτό, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης για μείωση των δαπανών στο Δημόσιο τομέα με την μετεγκατάσταση των δημόσιων φορέων και υπηρεσιών σε δημόσιες εκτάσεις.

Να σημειωθεί ότι θετικός στην μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας στο χώρο της Σχολής Αστυφυλάκων είναι και ο Δήμος Νάουσας με την υπ αριθμ. 295/2013 ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.