Γραφείο περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων στον δήμο Νάουσας

Στον Δήμο Νάουσας έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο η λειτουργιά του γραφείου περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων ζώων με σκοπό τον υγειονομικό έλεγχο του ήδη υπάρχοντος πληθυσμού και τον την αποτροπή της περεταίρω αύξησής του.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα του ν.4039/2012 τα περισυλλεγόμενα αδέσποτα ζώα συντροφιάς θα πρέπει να οδηγούνται τμηματικά στα υπάρχοντα καταφύγια ή δημοτικά κτηνιατρεία οπού θα υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση , θα στειρώνονται, θα σημαίνονται με ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα και θα καταγράφονται σε διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση.Μετά τις παραπάνω ενέργειες όπως και τον εμβολιασμό και αποπαρασίτωση τους και εφόσον δεν υιοθετηθούν, επιστρέφουν στον φυσικό τους περιβάλλον.

Πολύ σημαντικό μέτρο για την εξάλειψη του φαινομένου των αδέσποτων ζώων είναι η σήμανση και καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Η διαδικασία αυτή γίνεται από τους ιδιοκτήτες τους σε ιδιώτες κτηνιάτρους.Κατόπι οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν στο Δήμο το πιστοποιητικό της πράξης.

Για πληροφορίες, οποιαδήποτε ενημέρωση καθώς και την κατάθεση των παραπάνω πιστοποιητικών αρμόδιο είναι το γραφείο περισυλλογής-φροντίδας αδέσποτων ζώων της διεύθυνσης περιβάλλοντος Δήμου Νάουσας το οποίο βρίσκεται εντός του κτηρίου της Δασικής υπηρεσίας Αρμόδιος είναι ο κ Σπανούδης Κυριάκος , τηλ 2332350364 email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.