ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: "Ο Δήμος Νάουσας πρέπει να βρει κατάλληλο χώρο φιλοξενίας προσφύγων"

Από το ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ξαναγράφεται δυστυχώς, με άλλου τύπου αυτή τη φορά παραδοξολογίες, το σενάριο της εγκατάστασης των προσφύγων στο νομό μας. Η επιχειρούμενη καμπάνια έχει αυτή τη φορά και στοιχεία πολιτικής ίντριγκας που έχουν να κάνουν, λέει, « με επιχειρούμενη αλλοίωση του πληθυσμού της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των μεταναστών».Μιλά επίσης (άκουσον,άκουσον) για κρυφό σχέδιο των κυβερνώντων να ανατρέψουν τα δεδομένα καθώς ενοχλεί, λέει, η ομοιογενής σύσταση των ψηφοφόρων και ανασύρει ελληνοποιήσεις τσετσένων και γεωργιανών που έγιναν το 2000 για να χάσει ο Καραμανλής τις εκλογές !!! Δηλαδή οι 279 μετανάστες που θα εγκατασταθούν στη Νάουσα και θα αποχτήσουν αυτόματα ελληνική ιθαγένεια αλλά και θα ψηφίσουν σύσσωμοι Σύριζα!

Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα!

Οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές ξέρουν να καλύπτουν καλά το φόβο και το μίσος τους με εθνικιστικές κορώνες και ακατάσχετες συνωμοσιολογίες.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στηρίζει τη θέση της βουλευτού Ημαθίας Καρασαρλίδου Φρόσως ότι ο Δήμος πρέπει να βρει ένα κατάλληλο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στην πόλη της Νάουσας.

Δυστυχώς όμως, η διοίκηση του Δήμου ψάχνοντας λύσεις για το χώρο φιλοξενίας προσπαθεί να απομακρύνει το ''πρόβλημα΄΄ στα περίχωρα του Δήμου Νάουσας.

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας προσφύγων ανοικτού τύπου κοντά στον αστικό ιστό ώστε να υπάρχει:

- Εύκολη πρόσβαση των προσφύγων στην πόλη για να ικανοποιούν τις καθημερινές τους ανάγκες.

- Διευκόλυνση του έργου των εθελοντικών ομάδων χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα ιδίως από την πρόσβασή τους από το κέντρο προς το χώρο φιλοξενίας

- Διευκόλυνση της μεταφοράς προμηθειών τόσο από τους κατοίκους, όσο και από άλλες εθελοντικές ομάδες , από μαζικούς φορείς της πόλης και υπηρεσιακών δομών που εμπλέκονται.

- Εύκολη κοινωνική ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία

- Αποφυγή εντάσεων των προσφύγων λόγω κακών συνθηκών διαβίωσης κλπ.

Η ηρωική Νάουσα και οι πολίτες της, που έχουν δώσει εθνικούς και εργατικούς αγώνες , θα παρακάμψουν αυτές τις φασίζουσες υποβολιμαίες απόψεις και θα αγκαλιάσουν με αγάπη τους πρόσφυγες όπως έκανε η πλειοψηφία των πολιτών στη Βέροια και την Αλεξάνδρεια αλλά και σε όλη την Ελλάδα,δίνοντας παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην ανάλγητη Ευρώπη.

Είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τα πάντα για να δημιουργήσουν συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης στους πρόσφυγες, θα σταθούν αλληλέγγυοι σε κάθε τους ανάγκη, σε κάθε τους πρόβλημα.

Η ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος της Νάουσας σε αυτούς τους κατατρεγμένους από τον πόλεμο ανθρώπους είναι ένας χώρος αξιοπρεπούς διαβίωσης και ένα χέρι βοήθειας και συμπαράστασης όπως έκαναν τόσοι Δήμοι και συμπολίτες της χώρας μας".