Βήματα εξωστρέφειας από τον δήμαρχο Νάουσας σε Γερμανία, Πολωνία

Βήματα εξωστρέφειας πραγματοποίησε σε Γερμανία και Πολωνία ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης. Όπως αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: "Μια απόλυτα εποικοδομητική και τιμητική ημέρα για τη Νάουσα μας έλαβε τέλος. Ξεκινήσαμε το πρωί με συνάντηση στη Γερμανία με τον Δήμαρχο του Görlitz, με τον οποίο συμφωνήσαμε να εκκινήσουμε τις διαδικασίες για την αδελφοποίηση των πόλεων μας.

Συνεχίσαμε τις συζητήσεις με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού στον οποίο παρουσιάσαμε το σχέδιο μας για τη μετατροπή της Νάουσας σε κέντρο συνάντησης των νέων αποδήμων με ταυτόχρονη αξιοποίηση του πρώτου Πανεπιστημίου της Οικουμένης, της Σχολής του Αριστοτέλη και το οποίο βρήκε θερμή ανταπόκριση.

Συναντηθήκαμε με τη «μικρή» δήμαρχο του Görlitz, την Έμμα και κανονίσαμε να τη φιλοξενήσουμε μαζί με τους δημότες της του χρόνου στη Νάουσα. Στη συνάντηση με τον φίλο δήμαρχο του Zgorzelec κανονίσαμε την εμφάνιση της χορωδίας του ΚΑΠΗ στην πολωνική πόλη στο πλαίσιο του μεγάλου τους Φεστιβάλ “Jakube" τον Αύγουστο και την έλευση του αντίστοιχου πολωνικού ΚΑΠΗ στη Νάουσα τον Σεπτέμβριο.

koutsogiannis german2

Τέλος, η Νάουσα παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έλευση των πρώτων Ελλήνων στο Görlitz. Zgorzelec, Görlitz και Νάουσα ετοιμαζόμαστε για ανταλλαγές νέων κατά το επόμενο καλοκαίρι με στόχο να γνωρίσουν οι νέοι μας την κοινή ιστορία Πολωνών, Γερμανών και Ελλήνων και να δώσουν ξανά ένα ηχηρό μήνυμα πως πρέπει να αγαπήσουμε το κοινό μας σπίτι. Την Ευρώπη".