Σοκ για πρώην μέλη διοικήσεων της ΕΤΑ Νάουσας - Δεσμεύονται περιουσιακά τους στοιχεία και λογαριασμοί τραπέζης

Προβλήματα κατασχέσεων και δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών αντιμετωπίζουν πρώην μέλη διοικήσεων της ΕΤΑ Νάουσας εξαιτίας των οφειλών της εταιρίας στο δημόσιο και στο ΙΚΑ. Η εταιρεία ουσιαστικά δεν λειτουργεί, εκκαθάριση δεν έγινε (για να μην βγουν στο "σφυρί" περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης), οι λογαριασμοί τρέχουν, οι οφειλές προς δημόσιο και ΙΚΑ έγινε ληξηπρόθεσμες και οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης για μέλη προηγούμενων διοικήσεων έχουν ξεκινήσει.

 

Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας, που συνεδρίασε χωρίς τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη που έλλειπε στην Αθήνα και τέθηκε από συμβούλους της μειοψηφίας.

"Με τεράστια αγωνία βλέπω τον κ. Γιάντση. Από ότι μαθαίνουμε, εκτός από τις κατασχέσεις, σε πρώην μέλη διοικήσεων να κρατούνται χρήματα από τους μισθούς τους. Είναι ντροπή, πρώην συνάδελφοι να χάνουν τους μισθούς τους, επειδή η διοίκηση δεν βρίσκει λύση. Έκλεισαν δυο χρόνια και δεν έγινε τίποτα. Επείγον να γίνει σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου για να βρούμε λύση" τόνισε ο πρώην δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός.

"Το θέμα της ΕΤΑ έφτασε σε τραγικό σημείο. Φτάσαμε σε δεσμεύσεις λογαριασμών. Δεν βλέπω τι θα γίνει" σχολίασε ο κ. Ρίζος.

"Στο θέμα της ΕΤΑ είναι απαράδεκτο να διώκονται πρώην πρόεδροι και μέλη διοικήσεων. Στο επόμενο συμβούλιο πρέπει να υπάρχει και σχέδιο για την λύση. Κύρια ευθύνη έχουν οι κεντρικές κυβερνήσεις αλλά και οι τοπικές αρχές. Δεν πρέπει να υπάρχει αυτός ο κίνδυνος σε αυτά τα συμβούλια" πρόσθεσε ο κ. Καρτσιούνης.

"Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η ΕΤΑ είναι ο πλέον ακατάλληλος. Ο δήμος κάνει αγωγή στην ΕΤΑ, δηλαδή στον εαυτό του, για να πάρει πίσω τα ακίνητα. Η μόνη λύση είναι η εκκαθάριση της εταιρείας, η απόλυση των εργαζομένων και η πληρωμή αυτών που τους οφείλονται. Περίεργο που οι εργαζόμενοι δεν διαμαρτύρονται" σημείωσε ο κ. Βασιλείου.

"Να γίνει μια ειδική συνεδρίαση για την ΕΤΑ. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Έμαθα ότι το ΙΚΑ θα δεσμεύσει περιουσιακά μου στοιχεία. Πρέπει κάτι να γίνει. Δεν πληρώθηκα ως πρόεδρος της ΕΤΑ και είναι κρίμα να μου κατάσχουν τα περιουσιακά μου στοιχεία" τόνισε ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Γκαρνέτας.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιάντσης υπογράμμισε: "Βρίσκονται με ένα χρέος 120.000 που προσαυξάνεται" και πρόσθεσε ότι απειλούνται τα περιουσιακά του στοιχεία. "Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν πήγα να πάρω τα χρήματα της σύνταξής μου και μου είπε ότι ο ταμίας ότι κατασχέθηκαν. Αυτό που μου μένει είναι μια αυτοκτονία ή μια απεργία πείνας. Να προσπεράσουν τις κόντρες τους οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και να βρουν λύση" είπε ο κ. Γιάντσης ξεσπώντας σε λυγμούς.

Ο Δημήτρης Μάντσιος τόνισε: "Ο δήμαρχος βρίσκεται στην Αθήνα και προσπαθεί να λύσει και αυτό το θέμα. Είναι η χειρότερη στιγμή της επαγγελματικής μου καριέρας. Δεσμεύτηκαν και χρήματα των παιδιών μου. Εύχομαι την επόμενη εβδομάδα να βρεθεί πολιτική λύση. Όταν η ΕΤΑ έφτασε στην κορυφή, κανένας δεν πήρε μισθό. Τώρα πώς γίνεται όλοι να χρωστάμε".

Η αντιδήμαρχος Χρύσα Πασχούλα τόνισε ότι στα προηγούμενα συμβούλια ξεκαθαρίστηκε το ποια πολιτική στάση θα κρατήσει ο δήμο Νάουσας και σημείωσε ότι δεν έγινε η λύση - εκκαθάριση για να μην κινδυνεύσουν περιουσιακά στοιχεία της ΕΤΑ (το Άλσος).