Κοινός Τόπος: "Αναμένουμε ένα άλλο πνεύμα σεβασμού, δικαιοσύνης και σύμπνοιας από τον δήμαρχο Νάουσας"

Από την δημοτική παράταξη Κοινός Τόπος, του πρώην δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι κύριε Δήμαρχε

Σαν έτοιμη από καιρό η νέα διοίκηση του Δήμου Νάουσας. Παρέλαβε καμένη γη, έσπειρε τάχιστα ανθούς αφθονίας και ήδη άρχισε να φυτρώνει η ελπίδα και η προκοπή.

Έτσι, σαστισμένοι εμείς οι κοινοί θνητοί της προτεραίας θλιβερής κατάστασης, παρακολουθούμε αντιδημάρχους άλλης διάστασης να σπάνε ρεκόρ προετοιμασίας των σχολικών κτηρίων, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Να πλένουν κάδους που δεν είχαν πλυθεί ποτέ, να καθαρίζουν παρτέρια που δεν είχαν καθαριστεί ποτέ. Να φωτογραφίζονται «μελετώντας» μελέτες έργων της δική μας διοίκησης, με τον εργολάβο έτοιμο για εγκατάσταση. Να βάζουν τάξη στο άλσους του Αγίου Νικολάου για ένα απόγευμα, να δημιουργούν την πράσινη πόλη, με… δανεικά ηλεκτρικά ποδήλατα. Και τον δήμαρχο να συντονίζει όλη αυτή τη σπουδαία δράση, αδύναμος να ελέγξει τη ματαιοδοξία και την προχειρότητα των συνεργατών του.

Το μόνο που δεν έκαναν αυτές τις πρώτες μέρες οι νέοι διοικούντες, είναι να βαπτίσουν δική τους επιτυχία και το έργο της ΔΕΥΑΝ που γίνεται αυτόν τον καιρό στο κέντρο της πόλης και συνδέει τις κατοικίες με το νέο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Ίσως επειδή δεν ανέλαβε ακόμη ο νέος πρόεδρος.

Πληροφορούμε, τέλος, ότι η Εστία Μουσών ξεκίνησε τη χρονιά με τους καθηγητές στον αέρα, χάρις στο ευγενές αέναο χόμπι της προσφυγής που άσκησε ο αναπληρωτής δήμαρχος Νάουσας εναντίον σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου! Ναι, αυτής που λήφθηκε για την πρόσληψη των καθηγητών από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τη φιλότιμη περί του αντιθέτου προσπάθεια που κατέλαβαν από κοινού ένας πρώην δήμαρχος, πέντε νυν αντιδήμαρχοι και ένας ανυποψίαστος νέος δήμαρχος, απουσιάζοντας μεθοδικά από τα τρία συνεχόμενα δημοτικά συμβούλια. Καθηγητές, γονείς και μαθητές ευχαριστούν θερμά.

Παρακολουθούμε με πραγματικό ενδιαφέρον και με θετικό πνεύμα τη δράση της νέας διοίκησης. Δεν μπορούμε ωστόσο να σιωπήσουμε στα φληναφήματα που σωρηδόν δημοσιεύονται από τους νέους ενοίκους του δημαρχείου και το πάντα χρήσιμο και πρόθυμο στρατευμένο προσωπικό που τους υπηρετεί «αρθρογραφώντας». Δεν γίνεται να οικειοποιούμαστε το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής χωρίς την παραμικρή αναφορά σε αυτούς που εργάστηκαν σκληρά για την πρόοδο του τόπου. Αυτό δεν είναι συνεργασία κύριε Δήμαρχε. Αναμένουμε από εσάς ένα άλλο πνεύμα σεβασμού, δικαιοσύνης και σύμπνοιας για το καλό του τόπου μας. Στο χέρι σας είναι".