Σύσκεψη στο Δημαρχείο Νάουσας, με αντιπεριφέρεια Ημαθίας και φορείς για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

naousa episitistiki

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη συγκρότηση Κοινωνικής Σύμπραξης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Νάουσας ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων.

Προσκεκλημένοι στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Καλαϊτζίδης, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. Καρατζούλα και κ. Τεληγιαννίδης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, κ. Μαλάκη και οι φορείς του Δήμου Νάουσας που επιτελούν φιλανθρωπικό έργο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε στην ευθύνη της αντιπεριφέρειας στη δημιουργία των αναγκαίων Κοινωνικών Συμπράξεων ώστε να έχουμε σε επίπεδο νομού τους περισσότερους δυνητικά ωφελούμενους. Ο Δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης τόνισε τη σημασία του προγράμματος και τα πολλαπλά οφέλη του για τους δημότες. Αναφέρθηκε επίσης σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης οι οποίες θα υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα και θα επιτρέψουν την κάλυψη των αναγκών του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού συμπολιτών μας που χρήζουν βοήθειας. « Είναι ανάγκη ο Δήμος Νάουσας να δημιουργήσει δίκτυο κατάλληλων δομών ώστε να καλυφθεί πλήρως η γεωγραφική μας περιοχή», τόνισε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια η περιφερειακή σύμβουλος κ. Καρατζούλα ανέλυσε τις βασικές αρχές του προγράμματος και απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους φορείς.

Στη συνάντηση παρέστηκαν εκπρόσωποι των οργανώσεων: Μέριμνα του Παιδιού, Τράπεζα Αγάπης (συσσίτιο), Σωματείο Ελπίδα, Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών, Υφάδι, Ερυθρός Σταυρός, Γηροκομείο Νάουσας, Mom in Action, Αγαθοεργός Αδερφότητα Κυριών Ναούσης και ο Σύλλογος Νεφροπαθών.