Σύσκεψη στο Δημαρχείο Νάουσας για την άμεση έναρξη των εργασιών στον κάθετο άξονα

koutsogiannis axona

H αναπτυξιακή αναγκαιότητα άμεσης έναρξης των διαδικασιών ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού με την διασταύρωση της Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, μέσω Πατρίδας και Νάουσας εκφράστηκε, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στο γραφείο του δημάρχου Νάουσας κ.Κουτσογιάννη, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Νάουσας , των Π.Ε Πέλλας και Ημαθίας και του περιφερειακού συμβούλου κ.Τεληγιαννίδη, ο οποίος εκπροσώπησε τον απουσιάζοντα στην διεθνή έκθεση Βερολίνου Fruit Logistica , αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Καλαϊτζίδη.

Στην σύσκεψη ο συνεργάτης του κ.Καλαϊτζίδη, κ.Τουμανίδης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την εξεύρεση ενός σημαντικού μέρους του απαιτούμενου ποσού που απαιτείται για την προκήρυξη της μελέτης χάραξης του τμήματος Πατρίδα-Εγνατία Οδός, ενώ με ενέργειες των περιφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας κ.κ Καλαϊτζίδη και Θεοδωρίδη, σύντομα θα εξευρεθεί και το υπόλοιπο, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του συγκεκριμένου τμήματος σε ορατό χρονικό διάστημα.

Για το τμήμα Νάουσα-Σεβαστιανά τονίστηκε από τον κ.Τουμανίδη ότι, βρίσκεται σε πλήρη ωριμότητα ( στο στάδιο των απαλλοτριώσεων) και αναζητείται τρόπος δημοπράτησης του, με την εξεύρεση του απαραίτητου ποσού.

Στη σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Νάουσας κ.Κουτσογιάννη, επιβεβαιώθηκε επίσης, ο κοινός στόχος Πέλλας και Ημαθίας στην διάνοιξη του οδικού άξονα ( μέσω Άνω Γραμματικού και Αγίου Παύλου) ο οποίος θα ενώσει τα χιονοδρομικά κέντρα της Νάουσας και του Βόρα, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει σύντομα επιτόπια επίσκεψη των μελετητών στην περιοχή, ώστε να εξευρεθούν λύσεις για την χάραξη του.

Επίσης το πρωί της ίδιας μέρας ο περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας κ.Τεληγιαννίδης, με τον κ.Τουμανίδη, επισκέφθηκαν στο εργοτάξιο του τμήματος του άξονα Νάουσα-Πατρίδα, τον επιβλέποντα το έργο κ.Ίτσιο, όπου και υπήρξε αμφίδρομη ενημέρωση για το έργο, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος του 2015, με την κατασκευή των απαραίτητων παρακαμπτηρίων, οι οποίοι προσωρινά θα είναι μονής κατεύθυνσης, μέχρι την ολοκλήρωση του , η οποία θα γίνει με την δημοπράτηση του κόμβου της Νάουσας, για τον οποίον ο κ. Τεληγιαννίδης δήλωσε ότι υπάρχει μελετητική ωριμότητα και απομένει η ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

«Με ιδιαίτερη χαρά βρεθήκαμε, για μια ακόμη φορά με τον δήμαρχο Νάουσας και φίλους και συνεργάτες από τον δήμο και την Π.Ε Πέλλας. Είμαι αισιόδοξος ότι το 2015, με τη συνεχή και άοκνη συνεργασία του Θόδωρου Θεοδωρίδη και του Κώστα Καλαϊτζίδη, θα είναι η απαρχή σημαντικών και ολοκληρωμένων οδικών παρεμβάσεων σε Πέλλα και Ημαθία, δημιουργώντας έτσι αναπτυξιακές υποδομές για το κυριότερο εξαγωγικό μας οικονομικό προσανατολισμό, την μεταποίηση του πρωτογενούς μας τομέα» δήλωσε, μετά τη σύσκεψη ο κ.Τεληγιαννίδης.