Χρηματοδότηση για τρία χρόνια σε πέντε Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμΕΑ

Πέντε Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες σε τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους μέχρι το 2019, έπειτα από την έγκριση της χρηματοδότησής τους μέσω του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπέγραψε τις πέντε εντάξεις στο νέο ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων ευρώ για τα ΚΔΗΦ στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Σερρών, Πιερίας και Ημαθίας.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, που παρέχουν πολύ σημαντική βοήθεια σε εκατοντάδες συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη. Αξιοποιούμε τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ και των κοινωνικών προγραμμάτων καταπολέμησης της φτώχειας, όπως και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, προκειμένου να ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή στην Κεντρική Μακεδονία, με στόχο στη συγκεκριμένη περίπτωση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου ΕΣΠΑ για τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και προλαμβάνουν τα φαινόμενα περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία φτάνει στα 11 εκ. ευρώ. Με τις σημερινές εντάξεις των πέντε ΚΔΗΦ διαθέτουμε τα πρώτα 5 εκ. ευρώ, υποστηρίζοντας συνολικά 170 άτομα για τα επόμενα τρία χρόνια. Συνεχίζουμε με την ένταξη και των υπόλοιπων Κέντρων και άλλων δομών παροχής βοήθειας στους συμπολίτες μας το αμέσως επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας μέχρι και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα πέντε ΚΔΗΦ που χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ είναι τα εξής:

-Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»:
Έδρα: Κιλκίς (Γιαλαμίδη 3)
Αριθμός ωφελούμενων: 15 άτομα
Συνολικός προϋπολογισμός: 432.000 ευρώ
Χρονική διάρκεια πράξης: τρία έτη (από 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2019)

-Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ «ΕΜΠΝΕΥΣΗ»:
Έδρα: Δήμος Εμμανουήλ Παπά Σερρών, 7ο χλμ. Σερρών – Δράμας
Αριθμός ωφελούμενων: 30 άτομα
Συνολικός προϋπολογισμός: 864.000 ευρώ
Χρονική διάρκεια πράξης: τρία έτη (από 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2019)

-Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» Κιλκίς:
Έδρα : Κιλκίς (21ης Ιουνίου 36)
Αριθμός ωφελούμενων: 36 άτομα
Συνολικός προϋπολογισμός: 1.036.800 ευρώ
Χρονική διάρκεια πράξης: τρία έτη (από 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2019)

-Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. φιλανθρωπικού σωματείου «Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης»:
Έδρα: Κατερίνη (Μύτικα και Ήρας γωνία)
Αριθμός ωφελούμενων: 60 άτομα
Συνολικός προϋπολογισμός: 1.728.000 ευρώ
Χρονική διάρκεια πράξης: δύο έτη (από 1 Ιανουαρίου 2017 έως 31 Δεκεμβρίου 2019)

-Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης και Κατάρτισης Α.με.Α. «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ» του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Α.με.Α. Ημαθίας:
Έδρα: Αλεξάνδρεια (Ελ. Βενιζέλου 7)
Αριθμός ωφελούμενων: 30 άτομα
Συνολικός προϋπολογισμός: 864.000 ευρώ
Χρονική διάρκεια πράξης: τρία έτη (από 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2019)