Η Νιόβη Παυλίδου Συμπαραστάτης του Δημότη στην Περιφέρεια

Η καθηγήτρια του ΑΠΘ Νιόβη Παυλίδου, είναι η νεοεκλεγείσα Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κ. Παυλίδου ήταν πρόταση της παράταξης «Αλληλεγγύη» του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, την οποία ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα να αποκτήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, επειδή τα προβλήματα είναι πολλά κι ο πολίτης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στην επίλυσή τους. Ο πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται μακριά από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις γι’ αυτόν. Το νέο θεσμικό πλαίσιο στην Αυτοδιοίκηση μπορεί να δώσει επίσης μια δίοδο στον πολίτη, μέσα από τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες του θεσμού του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Στην ψηφιακή εποχή θα γίνουν αλλαγές και στη διοίκηση των Περιφερειών, ενώ με την ψηφιακή διακυβέρνηση ο πολίτης οφείλει να έχει ρόλο σε όσα τον αφορούν. Με τον έλεγχο του τρόπου άσκησης της διοίκησης και την καλή συνεργασία ανάμεσα στον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης και τις περιφερειακές υπηρεσίες θα μπορέσουμε να γίνουμε ακόμη πιο ωφέλιμοι για όλους τους πολίτες ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», είπε εισαγωγικά η κ. Παυλίδου.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «στη διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας, η κ. Παυλίδου από τα έδρανα της αντιπολίτευσης άσκησε στη διοίκησή μας εποικοδομητική κριτική και ουσιαστική αντιπολίτευση, με σειρά προτάσεων, πολλές από τις οποίες υιοθετήθηκαν από τη διοίκηση. Λόγω της σπουδαιότητας της θέσης θεωρούμε ότι πρέπει αυτή να καλυφθεί άμεσα, προκειμένου ο Συμπαραστάτης να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και να είναι πραγματικά δίπλα στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Επιλέγουμε συνειδητά στην αρχή της τρέχουσας θητείας να αποκτήσουμε Συμπαραστάτη για να κερδίσουμε ως Περιφέρεια τα μέγιστα από το θεσμό. Επειδή ακριβώς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θέλουμε να υπογραμμίσουμε τη σημασία του ρόλου του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, προτείνουμε μια γυναίκα εγνωσμένου κύρους, που γνωρίζει τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και κυρίως της Περιφερειακής και μπορεί να συμβάλλει στα ζητήματα τόσο της καθημερινότητας, όσο και της επιχειρηματικότητας. Για εμάς στη διοίκηση και για εμένα προσωπικά, όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ουσιαστικός όταν ασκείται εποικοδομητικά. Η απόφασή μας και η πρότασή μας για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης εμπίπτει σε αυτή τη λογική και αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης του προσώπου και βεβαίως του έργου του ως επικεφαλής αντιπολιτευτικής παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια. Η γόνιμη κριτική της κ. Παυλίδου μάς βοήθησε να λύσουμε προβλήματα, να ανεβάσουμε ταχύτητα ως διοίκηση. Πάγια θέση μας είναι ότι αντιπολίτευση και συμπολίτευση λειτουργούμε από κοινού για το συμφέρον όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας».