Βοργιαζίδης: "Να μην έχουμε κοντή μνήμη για το πως φτάσαμε ως εδώ"

vorgia new photo

Τοποθέτηση για το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα που προκλήθηκε τελευταία έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Βέροιας. Συγκεκριμένα είπε: "Μια ευχή, κανείς μας να μην έχει κοντή μνήμη. Να θυμόμαστε ότι στο 2010 φτάσαμε μετά από κακές διακυβερνήσεις. Την τελευταία πενταετία, πριν το 2010 είχαμε πολύ κακή διακυβέρνηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα λεφτά υπάρχουν, τα΄Ζάππεια αλλά και τις υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά. Δεν φτάσαμε τώρα εδώ που είμαστε. Πολλοί υποστηρίζουμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ διότι πολλά δισεκατομμύρια θα λείψουν από την αγορά. Εμείς που θέλουμε την παραμονή στο ευρώ θέλουμε το κακό της χώρας; Όχι. Απλά κανείς δεν παρουσίασε ένα σχέδιο Β, πραγματικό, που να μας λέει κοστολογημένα τις σημαίνει η έξοδος από το ευρώ. Η συντενταγμένη πολιτεία θα πρέπει να κοστολογήσει τις σημαίνει αυτό" σχολίασε ο δήμαρχος.

Για τους αγρότες σχολίασε: "Θα πρέπει να υπάρξει προσοχή στους αγρότες. Αυτό που διαβάσαμε είναι αυξήσεις στην φορολογία αγροτών, στην προκαταβολή του φόρου τους και κάποια άλλα δικαιώματα που έχουν. Δεν ζητάμε να μην φορολογηθούν οι αγρότες. Αλλά σε αυτό το κομμάτι η κυβέρνηση πρέπει να είναι προσεκτική". τόνισε ο δήμαρχος.

Τέλος για τα έργα του δήμου που σταμάτησαν είπε: "Είχαμε προγραμματίσει να πληρώσουμε έναν πίνακα εργασιών στον εργολάβο που κατασκευάζει το γυμνάσιο. Όμως ο εργολάβος ζήτησε διακοπή εργασιών. Πρέπει να δοθεί παράταση στο χρηματοδοτητικό πρόγραμμα για να μην χαθούν έργα" σημείωσε ο δήμαρχος.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση, ο κ. Πατσίκας σημείωσε: "Ο δήμαρχος θέλει να είναι και με τον αστυφάλαξ και με τον χοροφύλαξ. Πρέπει κάποια στιγμή να σπάσει αυγά. Και για την κατάσταση του δήμου Βέροιας δεν φταίει η κρίση".