Διαμαρτυρία για το δεύτερο "κύμα" μέτρων έκανε το ΠΑΜΕ στην Βέροια

pame plat

Την αντίθεσή τους και στο δεύτερο «κύμα» μέτρων του νέου μνημονίου εξέφρασαν με συγκέντρωση στην Πλατεία Ωρολογίου και πορεία στο κέντρο της Βέροιας τα μέλη του ΠΑΜΕ (φωτό). Στην συγκέντρωση της Πλατείας Ωρολογίου ομιλίες πραγματοποίησαν η Μίνα Λημνίδου, εκπρόσωπος της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ και ο Κυριάκος Μαυρομάτης, εκπρόσωπος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στις ομιλίες τους ανάμεσα στ' άλλα τόνισαν:

«Η ψήφιση του 3ου μνημονίου από τη νέα "συμμαχία των προθύμων", το ενιαίο αντιδραστικό μέτωπο των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ, έγινε κατά παραγγελία των ντόπιων και Ευρωπαίων καπιταλιστών. Κλιμακώνουν την επίθεσή τους σε βάρος της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και του εργαζόμενου λαού.

Νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται στα παλιά μνημονιακά μέτρα και μεγαλώνουν το Γολγοθά που ανεβαίνουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Δένουν το λαό και τους εργαζομένους με νέες αλυσίδες προκειμένου να δυσκολέψουν την πάλη του.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκαλεί! Δεν μας φτάνουν οι απάτες, οι υποκρισίες, οι τακτικισμοί, τα ψέματά τους, τα κάλπικα δημοψηφίσματά τους, έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ότι στα νέα μέτρα υπάρχει "κοινωνική δικαιοσύνη" και ότι θα κάνουν "ήπια εφαρμογή" του μνημονίου.

Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία τσακίζει ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από τα προηγούμενα μνημόνια. Καταργούν το δικαίωμα στη σύνταξη για τις νεότερες ηλικίες. Απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς σπιτιών για χρέη προς τις τράπεζες!

Δεν θα κάτσουμε παθητικά να παρατηρούμε τις εξελίξεις από την τηλεόραση, ούτε θα χορέψουμε μαζί τους το χορό του Ζαλόγγου.

Καλούμε το λαό να οργανωθεί παντού, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Να δυναμώσουμε τα δικά μας όπλα, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη. Από τώρα να κυριαρχήσει παντού το σύνθημα: "Κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη".