Το Δήμαρχο Βέροιας επισκέφτηκε ο Ρουμάνος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη

vorgia roumanos

Την επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Δρ. Μάρτιν Λαντισλάου Σάλαμον, δέχτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 30 Οκτωβρίου, Ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Προξένου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με το Δήμο της Βέροιας στα πεδία του πολιτισμού, του τουρισμού και του εμπορίου.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σάλαμον εκδήλωσε την πρόθεση του Ρουμανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη να καλλιεργήσει σχέσεις με την περιοχή μας, τονίζοντας πως η ροή τουριστών από τη Ρουμανία προς τη Β. Ελλάδα διαρκώς αυξάνεται κάθε χρόνο κι αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τη Βέροια και τη γύρω περιοχή να διεκδικήσει ένα μέρος της. Επιπλέον, σημείωσε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αδελφοποίηση της Βέροιας με συγκεκριμένη περιοχή της Ρουμανίας που παρουσιάζει παρόμοια χαρακτηριστικά ενώ, τέλος, πρόσθεσε ότι υπάρχει η διάθεση από μέρους του να βοηθήσει στη διασύνδεση των τοπικών επιχειρήσεων με τη ρουμανική αγορά.

Από την πλευρά του, ο κ. Βοργιαζίδης ευχαρίστησε το Γενικό Πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη τόσο για την επίσκεψή του όσο και για το ενδιαφέρον του για την περιοχή της Βέροιας, τονίζοντας πως κάθε πρωτοβουλία συνεργασίας που μπορεί να αποφέρει αμοιβαία οφέλη είναι πάντα ευπρόσδεκτη για τη Δημοτική Αρχή. Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Σάλαμον για τα κυριότερα πλεονεκτήματα της περιοχής στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου και εξέφρασε τη διάθεση να συνεχιστούν οι επαφές στο εγγύς μέλλον για την ανάδειξη πιο συγκεκριμένων στόχων.