Παναγιώτης Ρήγας: Η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με τους δανειστές εγκρίθηκε στις εκλογές του Σεπτέμβρη

rigas1

Επίσκεψη στην Βέροια πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο κ. Ρήγας πραγματοποίησε διάφορες επισκέψεις στην περιοχή και έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Στην ερώτηση που του έγινε για το ασφαλιστικό των αγροτών, απάντησε ότι έχουν δίκαιο οι αγρότες να έχουν αγωνίες αλλά η κυβέρνηση υιοθέτησε ακραίες επιλογές μετά από σκληρή μάχη και με γνώμονα να μην αφήσει την κοινωνία να καταρρεύσει. Επίσης τόνισε ότι η συμφωνία που έκανε με τους δανειστές ο ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου από τον Ελληνικό λαό.

Σε ερώτηση αν μνημόνιο και αγροτικός τομέας μπορούν να συμβαδίσουν (ο κ. Τσίπρας πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου έλεγε ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν), απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίες. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε μια χώρα κατεστραμμένη, χωρίς παραγωγικό τομέα και τα περιθώρια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δύσκολα. Επίσης είπε ότι για να σωθεί το ασφαλιστικό χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις, πρέπει να εισέλθουν στο σύστημα χρήματα. Ακόμη είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει τους αγρότες σε διάλογο διότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στο σχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση. Ερωτηθείς που μπορεί να υπάρξει βελτίωση, δεν θέλησε να απαντήσει.

rigas2

Ο κ. Ρήγας δέχθηκε πίεση από τις ερωτήσεις που του κατατέθηκαν. Ρωτήθηκε πόσο αριστερός αισθάνεται με το πρόγραμμα που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση και αν έχει αφομοιωθεί από το σύστημα με αφορμή την δεξιά πολιτική αλλά και ρητορική που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Απάντησε ότι στόχος της αριστεράς είναι να δίνει μάχες και να κερδίζει στο τέλος και πρόσθεσε ότι ο καθένας έχει τις αντοχές του και ότι είναι στην αριστερά από νεαρός με ελευθερία σκέψης και χωρίς ιδιοτέλεια.

Ο κ. Ρήγας ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην κυβέρνηση για να κάνει την "βρόμικη" δουλειά και να περάσει μέτρα που αν τολμούσαν να τα περάσουν οι προηγούμενοι θα χαλούσε το...σύμπαν. Απάντησε ότι αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και αυτό το επιβεβαιώνει η επιθετικότητα των δανειστών (σ.σ. αυτή μάλλον οφείλεται σε δηλώσεις του τύπου Go back mrs Merkel και ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτυπάει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν).

Στις δηλώσεις του κ. Ρήγας τόνισε ότι ανάπτυξη με κρατικό χρήμα δεν γίνεται, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι κατά του ιδιωτικού τομέα αλλά βάζει πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον, υπήρξε τον τελευταίο χρόνο μείωση της ανεργίας με δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας.

Επίσης τόνισε πολλές φορές ότι η χώρα χρειάζεται ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο αλλά δεν προσδιόρισε το πώς θα είναι αυτό.

Ο κ. Ρήγας απάντησε σε ερωτήσεις για την βιομηχανία ζάχαρης και το Σέλι. Για την ΕΒΖ είπε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις την απαξίωσαν και η σημερινή την στηρίζει ενώ για το Σέλι τόνισε ότι σύντομα η διοίκηση του θα προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου και θα μιλήσει αναλυτικά γι αυτό.