Σε 50 ξεναγούς από την Θεσσαλονίκη θα...συστήσουν την Βέροια, Δήμος και Αρχαιολογία

Η Αντιδημαρχεία Τουρισμού Βέροιας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας θα συνδιοργανώσουν εκπαιδευτική ημερίδα για τα μέλη του Συνδέσμου ξεναγών Θεσσαλονίκης (τα οποία θα ανέρχονται περίπου στα 50 άτομα) στις 2/3/2016. Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης-δράσης είναι η προώθηση του τουριστικού προϊόντος και των θέλγητρων της Βέροιας μέσω του ανωτέρω Συνδέσμου.

Πιο συγκεκριμένα, ενισχύοντας τις σχέσεις του ο δήμος με τους ξεναγούς αλλά και με τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους γύρω από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης στοχεύει:

- Στην προώθηση της πόλης της Βέροιας μέσω των ξεναγών, δεδομένου ότι η γνώμη τους είναι κρίσιμη κατά την τελική διαμόρφωση των τουριστικών πακέτων και προγραμμάτων των τουριστικών γραφείων.

- Στην βέλτιστη παρουσίαση-ξενάγηση των επισκεπτών της πόλης από τους επαγγελματίες ξεναγούς, μέσω της καλύτερης ενημέρωσης και εκπαίδευσής τους γύρω από τα μνημεία και αξιοθέατα της Βέροιας.

- Στον καλύτερο σχεδιασμό τουριστικών πακέτων και διαδρομών, μέσω της επιτόπιας επίσκεψης και ενημέρωσης των ξεναγών στην πόλη.