Διαφωνούν με την εγκατάσταση των προσφύγων στις Βαρβάρες οι κάτοικοι Αγίας Βαρβάρας, Άμμου

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση των προσφύγων στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου εξέφρασαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας και της Άμμου.

Ο πρόεδρος της Αγίας Βαρβάρας Σπύρος Κωτσιαντής είπε: "Το άγνωστο μας φοβίζει. Λάθος η επιλογή ως προς την τοποθεσία. Δεν μπορεί να καλύψει τα ερωτήματά μου ο δήμαρχος. Ίσως ένας εκπρόσωπος του στρατού. Είναι το στολίδι μας, ένας τόπος αναψυχής. Είναι ο δρόμος προς την Βεργίνα, τον άλλο μήνα θα βγουν τα φρούτα μας, αν γίνουν ζημιές τι θα γίνει; αν πεθάνει κάποιος τι θα γίνει".

Ο κ. Μοτσιόπουλος, πρόεδρος της Άμμου τόνισε ότι συμφωνεί με τον πρόεδρο Σπύρο Κωτσιαντή.

Ο κ. Γαλάνης, πρόεδρος της λαϊκής συνέλευσης της Αγίας Βαρβάρας, είπε ότι συμφωνεί με τον κ. Κωτσιαντή αλλά τον κατηγόρησε για απουσία από την τοπική συνέλευση.

Από τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας μοιράστηκε κείμενο με τις ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής (Αγίας Βαρβάρας, Άμμου) επειδή η περιοχή εγκατάστασης βρίσκεται δίπλα σε περιοχή Νατούρα και αρχαία, γειτονεύει με τον αγωγό ύδρευσης της Θεσσαλονίκης, οι εγκαταστάσεις δεν έχουν βασικές υποδομές, κλονίζεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και τέλος ο αριθμός των προσφύγων είναι μεάλος.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας οι οποίοι επιδοκίμασαν απόψεις για μη εγκατάσταση των προσφύγων και εξέφρασαν αποδοκιμασίες σε κάποιες αντίθετες απόψεις.