Μήνυμα Θανάση Θεοχαρόπουλου για την 25η Μαρτίου

Από την Ημαθία και τη Βέροια που βρίσκεται σήμερα για τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε:

"Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης του αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία και ένα καλύτερο αύριο. Ο αγώνας σήμερα πρέπει να δοθεί για την υπέρβαση της πολυδιάστατης κρίσης και είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια της χώρας και των ανθρώπων της. Ο αγώνας αυτός με όρους δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής, με ισότιμη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αποτελεί στόχο εθνικής σημασίας. Είναι εγγύηση για την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της νέας γενιάς.

Η φετινή επέτειος συμπίπτει με την περίοδο όπου η προσφυγική κρίση έχει εξελιχθεί σε μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση γιατί αλλιώς ο καιροσκοπισμός και η αδιαφορία κάποιων κρατών θα μεταβληθεί γρήγορα σε έναν ασυγκράτητο εθνικισμό που θα πλήξει το όραμα της ενωμένης Ευρώπης. Ταυτόχρονα, το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ασφάλεια, στην Δημοκρατία, στην Ελευθερία. Ο αγώνας του ελληνικού λαού πρέπει να αποτελεί τον οδηγό σήμερα για τον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των αξιών της".