Ήρθαν οι πρώτοι πρόσφυγες - Αντιδράσεις από κατοίκους - Απέφυγε το λιντσάρισμα ο Ουρσουζίδης

Ήρθε στις Βαρβάρες το πρώτο λεωφορείο με πρόσφυγες από την Ειδομένη. Οι πρώτοι πρόσφυγες μπήκαν στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας.

Κατά την είσοδο του λεωφορείου, έξω από το στρατόπεδο ήταν 80 με 100 εξαγριωμένοι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι πέταξαν τρία χοιρινά κεφάλια. Επίσης υπήρχαν καμία δεκαριά μέλη της Χρυσής Αυγής από την περιοχή Αποστόλου Παύλου, οι οποίοι έβαλαν (στη διαπασών) cd player με ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Πριν εισέλθει το λεωφορείο στο στρατόπεδο, ακινητοποιήθηκε πάνω στη διασταύρωση, στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Βεργίνας, λόγω των συγκεντρωμένων ατόμων. Μετά από μισή ώρα και κατόπιν σχετικών διαπραγματεύσεων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας, ο δρόμος ανοίχτηκε.

Την ώρα της εμπλοκής στο στρατόπεδο ήταν και ο Βουλευτής Γιώργος Ουρσουζίδης, ο οποίος απέφυγε την τελευταία στιγμή το λιντσάρισμα. Μετά την είσοδο του λεωφορείου με τους πρόσφυγες στο στρατόπεδο, ο βουλευτής έγινε αντιληπτός και δέχθηκε επίθεση από το εξαγριωμένο πλήθος αλλά την τελευταία στιγμή τον προστάτευσαν τα ματ και τον οδήγησαν στην κλούβα της αστυνομίας.

Μετακίνηση από την Ειδομένη

Περίπου 20 λεωφορεία βρέθηκαν από το πρωί στην Ειδομένη, προκειμένου να μεταφέρουν σε παρακείμενα κέντρα φιλοξενίας τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στον καταυλισμό. Στόχος είναι να μεταφερθούν οικειοθελώς περίπου 1.000 άτομα στην Πιερία και την Ημαθία.