Καταδικάζουμε αλλά κρυβόμαστε...

Του Άγγελου Ντάνου

Δηλώνει ο δήμαρχος Βέροιας: «Καταδικάζω απερίφραστα τα χθεσινά επεισόδια που προκλήθηκαν από μία ισχνή μειοψηφία που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τους δημοκρατικούς πολίτες. Πρόκειται για ενέργειες που προέρχονται από ακραίες ομάδες, οι οποίες πρέπει να απομονωθούν».

Και απέναντι σε ποιόν έγιναν τα επεισόδια Δήμαρχε; Πού ήσασταν όταν έγινε το συμβάν; Ήσασταν απών... Και η χθεσινή σας σιωπή έγινε θρίαμβος υποδοχής σήμερα.

Μόνος ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ουρσουζίδης. Και πού χάθηκαν άραγε ο Δήμαρχος Κος Βοργιαζίδης και ο 1ος Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά τη χθεσινή παρέλαση; Μήπως δεν γνώριζαν για την υποδοχή;

Πριν δυο μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, λίγο πολύ έλεγαν ότι η κυβέρνηση μας φόρτωσε τους πρόσφυγες (άλλοθι γεμάτο ανθρωπιά).

Δυστυχώς δεν ήμασταν στην ομορφότερη υποδοχή. Γιατί είμαστε όλοι πρόσφυγες. Είμαστε άνθρωποι και οι πρόσφυγες δεν έφτασαν στην Ειδομένη με Lear jet.

Μανάδες με παιδιά αφού πλήρωσαν τους Τούρκους λαθρέμπορους, αφού γλύτωσαν από πνιγμό στο πέρασμα του Αιγαίου, έφτασαν στην πατρίδα μας με προοπτική να συναντήσουν τους συγγενείς τους στην Ευρώπη. Εγκλωβίστηκαν στα συρματοπλέγματα των Σκοπίων, της Αυστρίας, της Ουγγαρίας, και ίσως από αύριο της Βουλγαρίας, που θα τους εμποδίζουν για αρκετό καιρό στο πέρασμα τους.

Η Ευρώπη αδιαφορεί παρά την πρόσφατη απόφαση της. Η ξενοφοβία και ο φασισμός προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι στην Ευρώπη της τρομολαγνείας. Εκμεταλλευόμενοι τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS που οι Ευρωπαίοι έμποροι όπλων τροφοδότησαν.

Η Αντιπολίτευση στη χώρα μας μιλάει για ανεπάρκεια μέτρων από την κυβέρνηση. Αν κυβερνούσαν τώρα ίσως θα εμβόλιζαν τους πρόσφυγες όπως έκανε και ο Μπερλουσκόνι παλιότερα με τους Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες στην Ιταλία.

Ο θρησκευτικός φανατισμός του παπα-Ευλόγιου από την Αγ. Βαρβάρα, του Πορφύριου της Μονής Τιμίου Προδρόμου, και του Μακεδονομάχου Άνθιμου επιθυμούν να κυριαρχήσουν, ενθαρρύνοντας την κοινωνική αντιπαράθεση.

Οι γνωστοί-άγνωστοι χρυσαυγίτες της περιοχής που δεν έχουν ούτε το μυαλό της γουρονοκεφαλής που πέταξαν χτες και πρόβαλαν τα ΜΜΕ, σήμερα αποτελούν ευτυχώς μικρό κίνδυνο για την κοινωνία της περιοχής, χάρη στη δυναμική των δημοκρατικών πολιτών.

Η σημερινή κυβέρνηση μέσα απ’ όλες τις δυσκολίες και με αρωγό το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, όπως και κάποιων φορέων (ΕΛΜΕ), διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσφυγική κρίση στην περιοχή μας.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος οφείλει να συμπορευτεί και χωρίς την παράταξη του Κου Παπαγιάννη.

Εμείς σαν πολίτες να εισφέρουμε, να είμαστε παρόντες στην αλληλεγγύη και συμπαραστάτες στους πρόσφυγες σαν πολίτες του κόσμου, της αλληλεγγύης και σαν εχθροί του πολέμου.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ.