Όταν ο Ουρσουζίδης έδινε μάχες για την προστασία της Αγίας Βαρβάρας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στους διαμαρτυρώμενους κατοίκους ότι θα φιλοξενηθούν στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου ταλαιπωρημένοι οικογενειάρχες Σύριοι, οι οποίοι δεν θα ξεπεράσουν τους 400, κινδύνευσε με λιντζάρισμα από ακροδεξιά στοιχεία (και με τον ύμνο της Χρυσής Αυγής στην διαπασών) μετά την είσοσο του πρώτου λεωφορείου στο στρατόπεδο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Ουρσουζίδης (και λίγοι άνθρωποι ακόμη - κυρίως όμως αυτός) ξεκίνησε έναν άνισο αγώνα το 2003 για την προστασία της περιοχής. Ήταν για όσους θυμούνται η μη εγκατάσταση απέναντι από το ποτάμι, εργοστασίου που θα επεξεργαζόταν τα σκουπίδια όλης της Ημαθίας και όχι μόνο. Παρά τις δυσκολίες της προσπάθειας, την έφτασε μέχρι το τέλος και το εργοστάσιο σκουπιδιών δεν έγινε ποτέ. Τότε, αυτοί που τις προάλλες σήκωσαν σημαίες και μιλούσαν για την προστασία της περιοχής Natura και της ύδρευσης της Θεσσαλονίκης ήταν απόντες. Φαντάζομαι, ότι τα τωρινά επιχειρήματά τους τα δανείστηκαν από αυτά που πρόβαλε τότε ο Ουρσουζίδης όταν μιλούσε για περιοχή απείρου κάλλους.

Αυτόν τον άνθρωπο που αγωνίστηκε για να μην υπάρξουν σκουπίδια στην περιοχή τους, επιχείρησαν να λιντσάρουν στις Βαρβάρες. "Δεν έχει καμιά σχέση εκείνη η υπόθεση με την σημερινή" μου είπε κάποιος από τις Βαρβάρες που αντιδρά σθεναρά. Πράγματι δεν έχει, γιατί τότε θα πήγαιναν στις Βαρβάρες σκουπίδια, τώρα πήγαν ανθρώπους.