Χ. Ουσουλτζόγλου: "Ο ήλιος βγαίνει για όλους"

Το δικό της μήνυμα, (με τον ήλιο που ανατέλει για όλους) με αφορμή τα επεισόδια στην Αγία Βαρβάρα κατά την άφιξη των πρώτων προσφύγων και τα χλευαστικά σχόλια που προκάλεσαν για την Βέροια και τους Βεροιώτες, στέλνει με ανάρτησή της στο Facebook η πρώην δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Αυτός ο Ήλιος είναι δικός τους και δικός μας... Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει .... Δεν έχουμε δικαίωμα όμως να τον στερήσουμε κι από κανένα πλάσμα του Θεού. Αυτή είναι η Βέροια. Όχι η άλλη που τα ΜΜΕ - εδώ και τρείς μέρες - για άλλη μια φορά σε λίγα χρόνια χαράκωσαν την ομορφιά της. Αυτή είναι η Βέροια. Η μεγάλη αγκαλιά όπου συν - υπήρξαν χριστιανοί, μουσουλμάνοι, εβραιοι για εκατοντάδες χρόνια ....

Αυτή είναι η Βέροια που συγκέντρωσε τόνους Τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατατρεγμένους από την αντάρα του πολέμου.

Αυτή είναι η Βέροια που εμείς , οι κάτοικοι της πρέπει να την υπερασπιστούμε πρώτοι. Αυτή, "η ευγενέστερη" κατά τον Απόστολο Παύλο. Η Έδρα του Κοινού των Μακεδόνων. Η μικρή Ιερουσαλήμ που πρώτοι εμείς πρέπει να σεβαστούμε και να υπερασπιστούμε την Αλήθεια της δηλ. την Ιστορία της...".