Βολές Βοργιαζίδη σε Παπαγιάννη για τα επεισόδια στην Αγία Βαρβάρα

Βολές στον Γιάννη Παπαγιάννη για υποκίνηση των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας εξαπέλυσε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε ότι άνθρωπος που πρωταγωνίστησε στα επεισόδια με την σημαία της Χρυσής Αυγής ήταν υποψήφιος του κ. Παπαγιάννη. Στην τοποθέτησή του τόνισε:

"Δυστυχώς η πόλης μας αρνητικό επίκεντρο. Μια ισχνή μειοψηφία έκανε αθλιότητες. Καταδικάσαμε το γεγονός και θυμίσαμε ότι η περιοχή μας κατοικείται από πρόσφυγες. Ήταν όλα τυχαία; Μήπως κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο τους για το άγνωστο; Την Τρίτη 22/3 έγινε στην Αγία Βαρβάρα μια συνέλευση.

Αυθόρμητη χαρακτηρίστηκε από τον κ. Παπαγιάννη, κατευθυνόμενη θα πούμε εμείς. Ο κ. Παπαγιάννης μίλησε για κλοπές, βιασμούς, κινδύνους και φαινόμενα τύπου Βρυξελλών. Βλέπετε πώς σπάρθηκε το κακό. Όπως πληροφορηθήκαμε το βράδυ της Παρασκευής ήταν στο χώρο και άτομα που δεν είναι κάτοικοι του χωριού, τα οποία δημιούργησαν το επεισόδιο. Διαβάζω ένα μπλοκ που λέει ότι υποψήφιος του κ. Παπαγιάννη ήταν μπροστά στην συγκέντρωση και έβαζε στο αυτοκίνητο ύμνο της Χρυσής Αυγής. Βλέπουμε ότι είναι εύκολο να σπείρεις δαιμόνια. Το Σάββατο ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Επικράτησε η ηρεμία και μου είπαν ότι είδαν ποιοι ήταν στα επεισόδια. Έτσι μου έκανε μεγάλη εντύπωση το θέμα των κατοίκων που ζητάνε να μπει εκτάκτως το θέμα της απομάκρυνσης των Σύριων μεταναστών από το στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου".

dimotiko papagiannis

Ο Γιάννης Παπαγιάννης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε: "Όταν η δημοτική αρχή πληροφορήθηκε για το θέμα τι έπρεπε να κάνει; έπρεπε να προσκαλέσει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και να παραβρεθεί στην συνέλευση του χωριού και να ζητήσει την βούληση του λαού και να την μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπαιρνε απόφαση για το αν το στρατόπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι αυτό τον σκοπό. Στη συνεδρίαση φιάσκο που προηγήθηκε με πρωτοβουλία των πολιτών, δεν καταλήξαμε σε κάποιο συμπέρασμα. Οι πολίτες έφυγαν άπρακτοι. Γι αυτό μην εκπλήσσεστε σήμερα κ. Δήμαρχε. Χαίρομαι που οι πολίτες έκαναν την συνέλευση. Πήγαν τυχαία και αναζήτησα τον κ. Βοργιαζίδη αλλά δεν τον βρήκα. Δεν είδα ούτε κανέναν άλλο εκπρόσωπο του λαού".

"Όταν ενημερώθηκα για τις προθέσεις του υπουργού ενημέρωσα τον πρόεδρο, τον πατέρα Ευλόγιο, τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου και τον κ. Διαμάντη. Ας τελειώσει το παραμύθι ότι δεν ενημέρωσα κανέναν. Επίσης ας τελειώνει το παραμύθι με αυτή την συνέλευση. Έγινε από ανθρώπους του κ. Παπαγιάννη και κλήθηκε μόνος αυτός" απάντησε ο δήμαρχος.

"Ο κ. Μπέκης δεν κλήθηκε, επειδή είναι γνωστές οι απόψεις του. Αν ήμουν εκεί θα μιλούσα νηφάλια. Οι λόγοι που επικαλέστηκαν ήταν αυγά μαύρου φιδιού για να πάρει με το μέρος του πολίτες της περιοχής. Δεν θα το αφήσουμε το μαύρο φίδι. Όποιος επενδύει στον φόβο, επενδύει στην ομίχλη και η ομίχλη διαλύεται στον ήλιο. Θα την διαλύσουμε την ομίχλη. Μετά την μαύρη νύχτα, πήγα και είδα τους ευγενέστατους ανθρώπους και τα παιδιά τους. Θέλω να κάνω κάποιες προτάσεις. Ζήτησαν γρηγορότερη αποκομιδή απορριμμάτων και πιο πολλούς κάδους. Ζήτησαν χωρισμό μεγάλων χώρων για να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι. Υπάρχει ανάγκη γυναίκας παθολόγου και γυναίκας γυναικολόγου. Να επεκταθεί η συγκοινωνία για να έρχονται με ασφάλεια στην Βέροια και να μπει wi fi για να μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους" τόνισε ο Νίκος Μπέκης.

dimotiko bekis

Ο Αντώνης Μαρκούλης είπε: "Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ένα ανυπόγραφο κείμενο ώστε αυτό να αποτελέσει θέση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η καλλιέργεια κλίματος μισαλλοδοξίας και φόβου αδικεί την ιστορία των κατοίκων της περιοχής. Το χαϊδεύει η Δημοτική Αρχή τα αυτιά των προσφύγων και τον φόβο των κατοίκων με προβληματίζει. Συντήρησε η Δημοτική Αρχή αυτά που ντρόπιασαν τους Βεροιώτες. Δεν κλήθηκα στην συνέλευση των κατοίκων αλλά και να την είχα πληροφορηθεί, θα την είχα καταγγείλει. Η θέση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει: να ζητήσει το σταμάτημα του εμπάργκο με την Συρία, την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων, το σταμάτημα των εχθροπραξιών και το άνοιγμα των συνόρων για να μπορέσουν να μετακινηθούν οι πρόσφυγες εκεί που θέλουν".

Ο Γιώργος Μελιόπουλος είπε: "Σαφώς και δεν ήταν δυνατόν να καλέσουν εκπρόσωπο του ΚΚΕ. Διοργανώθηκε από ανθρώπους με ξενοφοβικές διαθέσεις". Επίσης καταδίκασε τα γεγονότα της Αγίας Βαρβάρες κι επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό.

Ο Σπύρος Κουτσιαντής καταδίκασε τα γεγονότα της Παρασκευής και είπε: "Το κέντρο δεν το θέλαμε και δεν το θέλουμε λόγω τοποθεσίας, τίποτα παραπάνω. Το άγνωστο μας φοβίζει και ήμασταν επιφυλακτικοί. Μας αναστάτωσε με τις κινήσεις του ο κ. Παπαγιάννης. Προσήλθε στο χωριό σε συνέλευση για το χωριό. Ποιος τον προσκάλεσε και γιατί ήρθε; Ήξερε και προσήλθε. Μετά το συμβούλιο πήραμε την απόφαση να αντιδράσουμε γιατί δεν θέλαμε το κέντρο. Κάναμε μια συμβολική διαμαρτυρία και αποχωρήσαμε. Δεν αναλαμβάνω καμιά ευθύνη για τα γεγονότα που δημιούργησαν κάποιες ομάδες".

"Συμφωνώ με τον δήμαρχο και τον κ. Μπέκη. Δεν πρέπει να εκκολάψουμε το αυγό του φιδιού. Όταν δεν υπάρχουν κεφαλές, χορεύουν οι γουρουνοκεφαλές και κάνουν και γουρουνοχαρές" είπε ο Θανάσης Αποστολόπουλος.

"Τα επεισόδια ντροπιάζουν τον τόπο μας. Επίσης το κράτος πρέπει να δημιουργήσουν ανθρώπινες συνθήκες γι αυτούς τους ανθρώπους" σχολίασε ο κ Κούτρας