Στο πλάι των "Ρομπέν" του ξύλου το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Την υποστήριξη του δήμου Βέροιας στο εγχείρημα της αυτοδιαχείρισης του εργοστασίου επεξεργασίας ξύλου "Παπαδόπουλος - Παγούρα" ζήτησαν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο δρόμο και έχουν να λάβουν πολλά χρήματα από την εταιρεία που έπεσε έξω. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλάι των εργαζομένων και σε επόμενη συνεδρίαση θα κατατεθεί το ψήφισμα από τους εργαζόμενους.

Ο εκπρόσωπός τους στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό και τόνισε: "Δεν διεκδικούμε τίτλους και αφεντικά. Στόχος μας είναι να περάσει η παρα΄γωγή στον εργατικό έλεγχο. Σύνθημά μας, "δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς". Ζητάμε την ηθική στήριξη του δήμου για να μπορέσουμε να πετύχουμε την αυτοδιαχείριση. Προσπαθούμε να τελειώσουμε με τα ασφαλιστικά μέτρα και να πάρουμε το ΑΦΜ για να ξεκινήσουμε την αυτοδιαχείριση".

"Κάθε θέση εργασίας είναι πολύτιμη. Με αυτό το σκεπτικό είμαστε δίπλα σας. Νομίζω ότι υπάρχει ένα πετυχημένο παράδειγμα" σχολίασε ο δήμαρχος.

Υπέρ της προσπάθειας των εργαζομένων τάχθηκε ο Νίκος Μπέκης ο οποίος σημείωσε ότι το μοντέλο παραγωγής που αποφάσισαν να ακολουθήσουν μπορεί να επιτύχει.

Ο Αντώνης Μαρκούλης υποστήριξε την προσπάθεια των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι ο δήμος Βέροιας πρέπει να ζητήσει νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση για να μπορέσει να υλοποιηθεί η αυτοδιαχείριση.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος υπογράμμισε ότι είναι στο πλάι των εργαζομένων αλλά διαφώνησε με το σκεπτικό των εργαζομένων διότι δεν καταργεί τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. "Μόνο αυταπάτες σπέρνεις όταν μιλάς για αυτοδιαχείριση. Ταυτόχρονα θα χαθούν χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους. Είμαστε στο πλευρό τους αλλά διαφωνούμε ότι με την αυτοδιαχείριση θα καταργήσουν τον καπιταλισμό. Μακάρι να πετύχουν" είπε ο κ. Μελιόπουλος.

Υπέρ των εργαζομένων και του εγχειρήματος τους τοποθετήθηκε και ο Θανάσης Σιακαβάρας αλλά ρώτησε ποιος θα επωμιστεί νέα χρέη που μπορεί να δημιουργηθούν. "Ο πρώτος στόχος μας είναι μόνο το μεροκάματο και ίσως τον πρώτο καιρό να μην πληρωνόμαστε κιόλας" απάντησε ο εκπρόσωπός τους.

"Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και να υποστηρίξουμε την αλλαγή του νόμου που βάζει μπροστά τις τράπεζες στο θέμα των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε πτώχευση. Θα ήμαστε δίπλα στον κόσμο που προσπαθεί να βρει μια θέση στον ήλιο" είπε ο κ. Αποστολόπουλος.

"Να σταθούμε στο πλάι των εργαζομένων αλλά να δούμε με ποιον πρακτικό τρόπο μπορούμε να το κάνουμε" υποστήριξε ο κ. Χατζηαθανασίου.

"Να πιάσουμε από το αυτί και τους κυβερνητικούς βουλευτές που χθες ήταν στα πεζοδρόμια και σήμερα ψηφίζουν αντιεργατικούς νόμους