Συγκροτήθηκε «Λαϊκή Επιτροπή» από το ΚΚΕ Ημαθίας

Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μάη, στην «Ελιά» της Βέροιας, σύσκεψη με στόχο τη δημιουργία Λαϊκής Επιτροπής.

Την κεντρική ομιλία από μέρους των διοργανωτών έκανε ο Γιάννης Τσεχελίδης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στα λαϊκά στρώματα. Αναφέρθηκε ακόμη στους αγώνες που έγιναν και στα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτούς. Επίσης έκανε εκτενή αναφορά στους στόχους της Λαϊκής Επιτροπής και στην ανάγκη συγκρότησης της υπογραμμίζοντας ότι αυτή θα εκφράζει την κοινωνική συμμαχία και ότι θα είναι το στήριγμα σε όσους θέλουν να αντισταθούν στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Και κατέληξε αναφέροντας:

laikh epitroph beroia

«Συλλογικά και οργανωμένα με παρεμβάσεις, αποκλεισμούς και με όποια μορφή αγώνα επιλέξουμε να διεκδικήσουμε την επιβίωση μας, το μέλλον των οικογενειών μας. Να μην γίνει πλειστηριασμός σε κανένα σπίτι, χωράφι, μαγαζί. Να μην κοπεί ρεύμα, νερό και τηλέφωνο. Να μην μείνει κανένας αγιάτρευτος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να εντείνουμε την προσπάθεια για την έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη σε λαϊκούς ανθρώπους, μετανάστες για ζητήματα σίτισης, περίθαλψης, παιδείας κλπ. Κανένας μόνος του. Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους και στην συνέχεια έγινε η συγκρότηση της συντονιστικής επιτροπής που αποτελείται από τους Γ. Τσεχελίδη, Κ. Χατζηθεοδωρίδου, Γ. Τσαναξίδη, Γ. Μπόφτση, Μ. Λιμνίδου, Β. Αθανασιάδου και Π. Σιλιγκούνα.