Αντιδρούν οι φορείς της Βέροιας στην αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της πόλης

Την αντίθεση τους στην αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου Βέροιας εξέφρασαν οι τοπικοί φορείς που τοποθετήθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Μάλιστα δήλωσαν ότι στέκονται στο πλευρό του Δήμου για να ανατραπεί αυτό το σχέδιο.

"Οι Βυζαντινές μηχανορραφίες δεν περνάνε" σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Ουσουλτζόγλου. Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κώστας Τσιλογιάννης στο υπόμνημα που κατέθεσε ανέφερε χαρακτηριστικά "φωτιά στον κόρφο μας και στον κόρφο της πόλης". Ο εκπρόσωπος του Ποταμιου Μάκης Λιόλιος χαρακτήρισε απαράδεκτο το ύφος της θέσης της αρχαιολογίας.

Η Αθήνα Τσιπουρίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, τόνισε ότι το σχέδιο της αρχαιολογίας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην πόλη και την εμπορική δραστηριότητα. Ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Βασίλης Αδάμ υποστήριξε χαριτολογώντας ότι με το σχέδιο της αρχαιολογίας θα αναγκαστούν οι πολίτες να γίνουν μετανάστες για να αναδειχθούν τα αρχαία και πρόσθεσε ότι η τοπική κοινωνία δεν είδε οφέλη από την ανάδειξη αρχαίων.

dimotiko foreis56

Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου, ο Μιχάλης Χασιώτης είπε ότι το σχέδιο της αρχαιολογίας θα δημιουργήσει αλυσίδα αφανισμού μερίδας της τοπικής κοινωνίας ενώ ο έλεγχος της πόλης θα περάσει στα χέρια μιας δυσκίνητης υπηρεσίας που ταλαιπωρεί τον κόσμο και τίποτα δεν θα μπορεί να γίνει χωρίς την έγκριση του ΚΑΣ.

Ο κ. Γιάγκογλου εκπρόσωπος του μεταποιητικού τμήματος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι το σχέδιο της αρχαιολογίας θα τινάξει στον αέρα επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η Αναστασία Λαζαρίδου, πρόεδρος των Επιστημόνων Μηχανικών, υπογράμμισε ότι ο τρόπος που πάει να περάσει το θέμα από την αρχαιολογία είναι δικτατορικός και οι συνέπειες στην πόλη θα είναι καταστροφικές.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, ο κ. Παπάς μίλησε για έγκλημα που πάει να γίνει στην Βέροια και πρόσθεσε ότι η πόλη θα μπλέξει σε κυκεώνα γραφειοκρατίας.

Η κ. Παπαγιαννούλη, εκπρόσωπος του ΤΕΕ, με το σχέδιο της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας, η αρχαιολογία θα γίνει κυρίαρχη υπηρεσία και ο αρτηριοσκληρωτικος χαρακτήρας της θα γίνει τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πόλης και ανασταλτικός παράγοντας σε ότι επιχειρήσει ο πολίτης.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Σαρηγιαννίδης υποστήριξε ότι η αρχαιολογία δεν συνεργάζεται και δεν βοηθά τον πολίτη και θέλει να υποκαταστήσει την Διοίκηση της πόλης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Ασλάνογλου είπε ότι ο Δήμος έσωσε Μπαρμπούτα και Κυριώτισσα και έκανε πεζοδρομήσεις στην Βέροια και πρόσθεσε ότι η Βέροια βρίσκεται μπροστά σε μια θεσμική εκτροπή.

Ο μηχανικός Χρήστος Τσόπελας χαριτολογώντας ειπε ότι η κ. Κοτταριδη προσπαθεί να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη και συντάχθηκε με τους υπόλοιπους φορείς.