Βέροια: Επιτροπή - αγώνα θα εκφράσει την αντίθεση της στον Υπουργό Πολιτισμού για την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου

Αντίθετο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας αλλά και οι φορείς της πόλης με τον αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας. Μετά την τοποθέτηση των φορέων, την ίδια ομόφωνη θέση είχε και το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θεωρεί ότι το σχέδιο αυτό θα βλάψει την πόλη και τους κατοίκους της.

Ως μορφή αντίδρασης, αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου Βέροιας η δημιουργία επιτροπής αγώνα και η επίσκεψη στον υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα γνωστοποιηθεί η αντίθεσή του δήμου Βέροιας μ’ αυτό που επιχειρείται να γίνει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, στη διάρκεια της επίσκεψης στον υπουργό θα μπορούν και πρέπει να παραστούν οι τοπικοί βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης, επικεφαλής παρατάξεων αν το επιθυμούν, εκπρόσωποι κομμάτων και πρώην δημάρχων, αν το επιθυμούν, που κατάθεσαν τις απόψεις του στη διάρκεια της συνεδρίασης. "Να δείξουμε ότι δεν πρόκειται για καπρίτσιο ενός δημάρχου αλλά για το ‘θέλω’ μιας ολόκληρης πόλης".

Επίσης θα δημιουργηθεί και μια επιστημονική επιτροπή για να επιδιώξει την ανατροπή του συγκεκριμένου σχεδίου, αν αυτό φτάσει στο ΚΑΣ.

Από την συζήτηση του τόσο σοβαρού θέματος απουσίασαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας (μόνο ο Ζήσης Πατσίκας έμεινε και τοποθετήθηκε). Οι κ. Καραπαναγιωτίδης, Μπέκης δεν πήγαν στην συνεδρίαση. Ο κ. Μαρκούλης απείχε από την συζήτηση και αποχώρησε. Ο κ. Παπαγιάννης άκουσε τους φορείς και λίγο πριν έρθει η ώρα των συμβούλων για τοποθέτηση αποχώρησε.