Επιμένει ο δήμαρχος Βέροιας για χρηματοδότηση έργων αποχέτευσης σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων

Επιμένει ο δήμος Βέροιας και προσπαθεί να επιτύχει την χρηματοδότηση έργων αποχέτευσης οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων. Αποχετευτικά έργα σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων δεν χρηματοδοτούνται όμως ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να κρατά "ζεστό" το θέμα στις επισκέψεις που κάνει στην Αθήνα. Η Βέροιας έχει αρκετούς τέτοιους οικισμούς και αν επιτραπεί η χρηματοδότησή τους τότε η ΔΕΥΑΒ θα μπορέσει να προκηρύξει μια σειρά από αποχετευτικά έργα που θα εκσυγχρονίσουν τα χωριά μας.

Όπως είπε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Δευτέρα, ο δήμαρχος, έθεσε ξανά το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά δεν πήρε ούτε αυτή την φορά θετική απάντηση. "Δεν πήραμε διαφορετική απάντηση αλλά συνεχίζουμε να το αναμοχλεύουμε" σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης.

Αντίθετα, πιο θετικοί φάνηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών για την αποχέτευση του στρατοπέδου Αρματολού Κόκκινου, στην Αγία Βαρβάρα, το οποίο φιλοξενεί πρόσφυγες. "Υπήρξε θετικά ανταπόκριση σε αυτή την πρόταση" σχολίασε ο δήμαρχος.