Χείρα βοηθείας του δήμου Βέροιας στην αδειοδότηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων μεταξύ του Δ.Βέροιας και του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου στο πλαίσιο της έκδοσης άδειας λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. 

Το ΝΠΔΔ «Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου» αδυνατεί αντικειμενικά να προβεί στη σύνταξη της απαιτούμενης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς δεν διαθέτει το απαιτούμενο στελεχιακό υπαλληλικό δυναμικό και επίσης δεν διαθέτει, ούτε προβλέπεται στον Οργανισμό του η απαιτούμενη τεχνική υπηρεσία στελεχωμένη με επιστημονικό προσωπικό μηχανικών και υπαλλήλων για τη σύνταξη και υλοποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων γι αυτό με την σύμβαση που υπογράφηκε θα έχει την βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.

"Ο δήμος είναι η τελευταία μας ελπίδα για να αδειοδοτηθεί το χιονοδρομικό. Θα προσλάβουμε έναν τεχνικό σύμβουλο για να βοηθήσει στην σύνταξη της μελέτης. Μέσα σε δυο μήνες θα εκπονηθεί η μελέτη" σημείωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Τζελέπης, πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου.

"Όλοι μας εδώ στηρίζουμε την αδειοδότηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου γιατί είναι μια πηγή ανάπτυξης του τόπου" σχολίασε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.