Αποχώρησε από την παράταξη Βοργιαζίδη ο Μάκης Αγγελίνας - Η επιστολή του

Ανεξάρτητος σύμβουλος θα είναι από εδώ και πέρα ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας Μάκης Αγγελίνας. Πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε την παραίτησή του υποστηρίζοντας ότι το όραμα της παράταξης δεν έγινε πράξη και οι προεκλογικές δεσμεύσεις έμειναν ανεκπλήρωτες. Ο κ. Αγγελίνας στο κείμενο της ανεξαρτητοποίησής του εκφράζει έντονα την δυασαρέσκειά του για την μη αξιοποίησή του σε κάποια θέση.

"Ο ένας δρόμος για την κορυφή είναι έρποντας και γλείφωντας. Ο άλλος τρόπος είναι να προχωράς με το σπαθί σου. Θα συνεχίσω με το σπαθί μου" σχολίασε ο κ. Αγγελίνας.

"Ευχαριστώ τον κ. Αγγελίνα για την μέχρι τώρα συνεισφορά του. Αυτό που θα πω είναι να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας" απάντησε ο δήμαρχος.

Η επιστολή του

Στην επιστολή του ο κ. Αγγελίνας αναφέρει:

"Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε

Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 66 του Ν. 3852/2010 και 94 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ), σας δηλώνω - καταθέτω την ανεξαρτητοποίηση μου από τη Δημοτική παράταξη «Δράση με Γνώση» με την οποία αναδείχθηκα δημοτικός σύμβουλος σης τελευταίες δημοτικές εκλογές, για τους παρακάτω λόγους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα με υπομονή και σύνεση επεδίωξα να δώσω τον απαραίτητο χρόνο στο Δήμαρχο Βέροιας ώστε στη συνεργασία μας να συμβάλλω με τον καλύτερο τρόπο για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στο Δήμο μας. Όταν ξεκινήσαμε μαζί την προσπάθεια, είχαμε άλλα όνειρα και σχέδια. Δυστυχώς, το όραμα με το οποίο εμπνεύσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, χάριν του οποίου μας εμπιστεύτηκαν, δεν έγινε πράξη. Δυόμιση χρόνια μετά με λύπη διαπιστώνω ότι οι προεκλογικές μας θέσεις και δεσμεύσεις σας παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Από την πρώτη φορά που αναμείχθηκα στα κοινά έθεσα την ιδέα και βασική πρόταση μου την υποστήριξη του αγροτικού τομέα μέσω της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού κατά πλειοψηφία οι κάτοικοι του Δήμου μας είναι αγρότες και η οικονομία του Δήμου και της περιοχής μας στηρίζεται σχεδόν απόλυτα από τους αγρότες. Πρόταση που ουδέποτε υλοποιήσατε κύριε Δήμαρχε.

Η μη αξιοποίηση μου ως Αντιδημάρχου ή σε Πρόεδρου Νομικού Προσώπου ή Επιχείρησης τόσο στην αρχική κατανομή των αξιωμάτων, τον Αύγουστο του 2014, όσο και στην πρόσφατη πρόταση του Δημάρχου για τη νέα κατανομή αξιωμάτων με βρίσκει αντίθετο με τις όποιες επιλογές του αναφορικά με την μη αξιοποίηση μου. Ενημερωτικά σας θυμίζω κ. Δήμαρχε ότι εκλέχθηκα πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές το 2014 με την παράταξη σας «Δράση με Γνώση».

Ο χειρισμός σας κ. Δήμαρχε στη τελευταία Δημοτική ομάδα του συνδυασμού μας και η πρόταση σας για την εξ ημίσειας τοποθέτηση δύο συμβούλων στη θέση του προέδρου της ΚΕΠΑ θεωρήθηκε όχι μόνο από εμένα αλλά και από όσους τοποθετήθηκαν στο θέμα αυτό, ότι εξευτελίζει την επιχείρηση, το θεσμό του προέδρου της και εσάς προσωπικά γι αυτό και αποσύρατε την συγκεκριμένη σας πρόταση. Η πρόταση σας, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, να τεθεί σε ψηφοφορία η επιλογή του προέδρου της ΚΕΠΑ από την Δημοτική ομάδα, αν και δημοκρατική, είναι παράνομη και αντιδεοντολογική καθόσον είναι αποκλειστική αρμοδιότητα σας η επιλογή των Προέδρων και Αντιδημάρχων, με βρίσκει αντίθετο τόσο εμένα όσο και την δημοτική ομάδα και γι αυτό και αποσύρατε και αυτή τη πρόταση.

Η λύση που προτάθηκε από Δημοτικό Σύμβουλο του περιβάλλοντος σας για αποκλεισμό των δυο ισάξιων κατά τα λεγόμενά σας ενδιαφερομένων. Κάκαρη, Αγγελίνα, σε τρίτο σύμβουλο, μου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πόσο η πρόταση αυτή ήταν της στιγμής ή προμελετημένη και προσχεδιασμένη.

Όχι μόνο τα παραπάνω αλλά και η εμμονή σας κ. Δήμαρχε για την μη αλλαγή Αντιδημάρχων, με βρίσκει αντίθετο, διότι τη νίκη στο Συνδυασμό μας την έφεραν και άλλοι δεκαοκτώ σύμβουλοι, στους οποίους δεν έδωσες την ευκαιρία να προσφέρουν αξιοποιώντας τους, λογική που σε όλους μας δείχνει ότι μας θεωρείται ακατάλληλους, λίγους, άσχετους και περιθωριοποιημένους. Μπορεί κ. Δήμαρχε αν αξιοποιούσατε κάποιους από εμάς να ήμασταν περισσότερο αποδοτικοί από τους υπάρχοντες.

Η πρότασή σας για αλλαγή όλων των Πρόεδρων, τελικά ούτε και αυτή πραγματοποιήθηκε αφού συνάδελφος Δημοτική Σύμβουλος παρέμεινε στην ίδια θέση από το 2013, δημιουργώντας ερωτηματικά σε μένα και στην τοπική κοινωνία για το αν μπορεί κάποιος άλλος συνάδελφος να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα αυτής της θέσης.

Επίσης η λογική σας για την ανάθεση εργασίας με αντιμισθία σε δημοτικό σύμβουλο του ΔΣ της ΔΕΥΑΒ, που από την ίδρυση της το 1985 δεν είχε ποτέ ανατεθεί παρόμοια εργασία, καθώς η εργασία αυτή ανατίθεται σε δημότες μας, λογική που επικροτώ στους δύσκολους οικονομικά καιρούς κ. Δήμαρχε. Ο σοφός λαός μας λέει ότι «πρέπει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα» και για μια καλή διοίκηση πρέπει να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις με τόλμη, σύνεση και αποφασιστικότητα, που εσείς δεν δείξατε μέχρι σήμερα και ας στεναχωρούσατε και κάποιους. Δεν μπορεί σήμερα κύριε Δήμαρχε κάποιοι από τους Αντιδημάρχους σας όταν θα φύγουν το 2019 να έχουν αποκομίσει τα χρόνια της θητείας τους από 80.000 μέχρι 150.000 ευρώ και άλλοι να συμβάλλουν οικονομικά από το υστέρημα τους. Στη ζωή κ. Δήμαρχε ανεβαίνουν στο βάθρο και επιβραβεύονται οι πρώτοι, είτε είναι μαθητές στο σχολείο, είτε αθλητές, είτε δημοτικού σύμβουλοι ή βουλευτές και όσοι τους έχουν στη δύναμη τους κερδίζουν. Οι επιβραβεύσεις θα πρέπει να είναι ανάλογες της προσφοράς και όχι ότι απέμεινε από λανθασμένες απονομές.

Κ. Δήμαρχε ,
Σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν. Ποτέ στη ζωή μου, στην επαγγελματική μου πορεία, στην ενασχόληση μου με τα κοινά δεν υπήρξα μίζερος και μηδενιστής, και οι όποιες παρεμβάσεις μου στα Δημοτικά Συμβούλια ήταν με γνώμονα το συμφέρον του δήμου μου. Έτσι, σήμερα, σας δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης «Δράση με Γνώση», και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών. Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας. Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια.

Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τα πιστεύω μου, αγωνιζόμενος πάντα μαζί με τους συμπολίτες μου, για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Θα συνεχίσω να πορεύομαι όπως έχω πορευτεί στη μέχρι τώρα μικρή και ταπεινή μου διαδρομή, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".