Λακκούβες, αδέσποτα, καθαριότητα και ζητήματα καθημερινότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

dimeresies veria

Ζητήματα καθημερινότητας έθεσαν στην πλειοψηφία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας που πήραν το λόγο στην προ ημερήσιας διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ο Γιάννης Παπαγιάννης έθεσαν το θέμα της καθαριότητας της πόλης Απαντώντας ο κ. Παπαδόπουλος, αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε ότι: «Οι κάδοι πλένονται σχεδόν κάθε μέρα. Το Σαββατοκύριακο οι υπηρεσίες του δήμου δεν δουλεύουν όπως τις καθημερινές. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό. Δεν μπορούν 365 μέρες να μαζεύουν απορρίμματα. Μερικά Σαββατοκύριακα βγαίνουμε να ελαφρύνουμε τους κάδους και είναι υπέρβαση. Η καθαριότητα είναι ο εύκολος στόχος των συναδέλφων».

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης έθεσε και το ζήτημα της εικόνας που παρουσιάζει η είσοδος της πόλης με τις πολλές πινακίδες. Απαντώντας ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι υπάρχει μελέτη για την διαμόρφωση του χώρου.

Ο κ. Παπαγιάννης εκτός από το θέμα της καθαριότητας ρώτησε αν υπάρχουν κομμάτια του δικτύου ύδρευσης με αμιαντοσωλήνες. Απαντώντας ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τους ύπαρξη αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης και ο Ζήσης Πατσίκας έθεσαν το θέμα των αδέσποτων. Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος είπε ότι το πρόσφατο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε αφορούσε στείρωση, σήμανση, εμβολιασμό για λύσσα των αδέσποτων και έλεγχο για κάθε πρόβλημα των ζώων. «Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι σύνθετο. Ότι κάνουμε πρέπει να είναι νόμιμο. Πρέπει να βγάλουμε τα ζώα έξω από την πόλη κι έχουν βρεθεί περιοχές που μπορούν να λειτουργήσουν ως καταφύγια ζώων. Περιμένουμε τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων και της αρμόδιας επιτροπής. Αυτή θα είναι η κατεύθυνσή μας» είπε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Υπέρ της μεταβίβασης των Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων στον δήμο Βέροιας κι όχι την παραχώρηση της χρήσης τους υποστήριξε ο κ. Μπέκης.

Την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας μέσω ίντερνετ υποστήριξε και πάλι ο Αντώνης Μαρκούλης.

Αποκατάσταση του οδοστρώματος σε σημεία με λακκούβες έθεσε ο Γιώργος Μελιόπουλος. «Οι λακκούβες φυτρώνουν σαν μανιτάρια. Κλείνουμε συνεχώς και τρέχουμε πίσω τους, χρειαζόμαστε κι άλλα χρήματα» υποστήριξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης.

Ο Ζήσης Πατσίκας έθεσε το θέμα της λειτουργίας του δωρεάν ασύρματου δικτύου ίντερνετ. «Ξηλώθηκαν όλες οι κεραίες με τα έργα ανάπλασης» είπε ο κ. Πατσίκας. «Το ασύρματο δίκτυο λειτουργεί κανονικά. Μόνο μια κεραία δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Το γιατί έχουν τοποθετηθεί κολωνάκια σε σημεία της Ανοίξεως, στο μέσο της οδού, ρώτησε ο Ηλίας Τσιφλίδης. Απαντώντας ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι τοποθετήθηκαν σε σημεία που υπήρχε πρόβλημα στάθμευσης και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά.

Να συνεχιστεί το έργο της υπογειοποίησης καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος έθεσε ο Γιώργος Ορφανίδης. «Για την ΔΕΗ χρειάστηκαν 2,5 εκατομμυρίων κ άλλα 350 χιλιάδες για ΟΤΕ στο σημείο που έγιναν έργα υπογειοποίησης. Δύσκολο να βρεθούν χρήματα» απάντησε ο κ. Λαζαρίδης.

Πόσες θέσεις στάθμευσης υπάρχουν στο υπόγειο του Χώρου Τεχνών ρώτησε ο κ. Ορφανίδης. Απαντώντας ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης είπε ότι συνολικά οι θέσεις είναι 49. Από αυτές μόνο οι 14 θέσεις ανοίκιαστες. Το κόστος ενοικίασης είναι 95 ευρώ το μήνα.