Δρόμος Συκιά - Παλατίτσια: Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό λέει η Δημοτική Αρχή - Βολές Μαρκούλη

Στην διερεύνηση ποινικών ευθυνών αιρετών για το έργο που πραγματοποιήθηκε στον δρόμο Συκιά – Παλατίτσια έκανε αναφορά στην προ ημερησίας τοποθέτησή του ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Είπε ότι κλήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων για να δώσουν εξηγήσεις τόσο στην Αποκεντρωμένη όσο και στον Πταισματοδίκη.

«Θέματα όπως το συγκεκριμένα είναι τεχνικά θέματα, κινούνται μόνο από την υπηρεσία και δεν χρειάζεται καμιά παρέμβαση από αιρετό. Όταν ήρθε η παραγγελία για ποινική διερεύνηση έγινε ότι προβλέπει ο νόμος κι όχι ΕΔΕ. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην υπηρεσία. Θα φανεί και στην συνέχεια ακόμη κι αν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο. Το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητά να παραπεμφθεί και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που νομιμοποίησε τις αποφάσεις του δήμου Βέροιας» σχολίασε ο κ.Βοργιαζίδης.

markoulis antonis ds

«Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν τηρήθηκε καμιά από τις διατάξεις που λέει ο νόμος. Γι αυτό παραπέμπονται οι αιρετοί και ο ελεγκτής νομιμότητας επειδή νομιμοποίησε την απόφαση του δήμου Βέροιας. Αντί να λέμε τι έκανε ο κ. Λαζαρίδης και έπεισε τους συμβούλους, μιλάμε για το τι έγινε;» τόνισε ο κ. Μαρκούλης.

Ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης παίρνοντας τον λόγο έκανε μια ιστορική αναδρομή στο θέμα ξεκινώντας από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο συγκεκριμένος δρόμος εξαιτίας ενός γεωλογικού φαινομένου που δημιουργούσε κατολισθήσεις. «Είμαστε σίγουροι ότι όλα έγιναν κανονικά» σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης αφού εξήγησε κάποια τεχνικά ζητήματα που αφορούν το έργο.

"Θα φοβόμαστε να ψηφίζουμε" σχολίασε ο Γιώργος Κάκαρης.