Επετειακή ημερίδα για τα 100 χρόνια λειτουργίας του διοργάνωσε ο δήμος Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Ο Δήμος Βέροιας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη σύσταση του Δήμου, διοργάνωσε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, ημερίδα με τη συμμετοχή Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων και λοιπών στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα «100 χρόνια Ιστορίας. Διαμορφώνοντας το αύριο».

Στην εκδήλωση, ο δήμος Βέροιας κάλεσε εκπροσώπους των δήμων που συστάθηκαν την ίδια ημέρα και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Χίο και την Σάμο. Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη οι βουλευτές Γιώργος Ουρσουζίδης, Φρόσω Καρασαρλίδου, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων και παραγωγικών τάξεων. Παραβρέθηκαν ακόμη οι πρώην δήμαρχοι Ανδρέας Βλαζάκης, Γιάννης Χασιώτης, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης είπε ότι ο δήμος Βέροιας μαζί με τους δήμους Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Έδεσσας, Κοζάνης, Φλώρινας, Μυτηλίνης, Πλωμαρίου, Χίου και Βαθέως Σάμου συστάθηκαν ως ΟΤΑ με το Βασιλικό Διάταγμα 16, στις 3 Μαΐου 1918 (δείτε την τοποθέτησή του κ. Βοργιαζίδη στο παρακάτω βίντεο):

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τιμήθηκε ο Ανδρέας Βλαζάκης ως ο παλαιότερος εν ζωή Δήμαρχος Βέροιας. "Επιθυμούμαι να πετύχουμε ότι πέτυχε ο κ. Βλαζάκης" σχολίασε ο δήμαρχος Βέροιας λίγο πριν δώσει την αναμνηστική πλακέτα ενώ ο κ. Βλαζάκης δεν κατάφερε να συγκρατήσει την συγκίνησή του. Για τα επιτεύγματα του κ. Βλαζάκη μίλησε και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Χασιώτης (δείτε στο βίντεο τι είπαν οι κ. Βλαζάκης, Χασιώτης).

Μετά την βράβευση Βλαζάκη, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των δήμων. Την παρουσίαση του δήμου Βέροιας έκανε ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο οποίος εκτός από την ιστορική αναδρομή, αναφέρθηκε και στο σήμερα (δείτε την παρουσίαση του κ. Τσαπαρόπουλου στο παρακάτω βίντεο)

Εκτός από την παρουσίαση του κ. Τσαπαρόπουλου, προβλήθηκε και ολιγόλεπτο ιστορικό ντοκυμαντέρ για τον δήμο Βέροιας (δείτε στο βίντεο το ντοκυμαντέρ)

Αντίστοιχες παρουσιάσεις έγιναν και για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Σάμου, Χίου, Έδεσσας, Νάουσας.

{jlex}flickr:72157693296387542{/jlex}