Δεν πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η παραχώρηση άδειας στα αστικά να παρκάρουν σε πεζοδρόμιο

Dimotiko ver12

Δεν πέρασε η πρόταση να επιτραπεί στα αστικά να παρκάρουν στο νέο πεζοδρόμιο που δημιουργήθηκε στην αφετερία τους και καταργεί δυο θέσεις, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Με την αστική ανάπλαση στην αφετερία των αστικών δημιουργήθηκε καλαίσθητο πεζοδρόμιο που όμως καταργει δυο θέσεις στάθμευσης. Στην ψηφοφορία, η πρόταση δεν συγκέντρωσε αυξημένη πλειοψηφία (από την πλειοψηφία διαφώνησαν οι Γιώργος Ορφανίδης, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Πέτρος Τσαπαρόπουλος).

"Δεν το χωράει ο νους. Οι αποστάσεις ήταν γνωστές. Είναι από τα παράλογα. Αν ψηφίσουμε θετικά, με ποιο ηθικό δικαίωμα θα γράφει κλήσει ο τροχονόμος για παρκάρισμα πολίτη στο πεζοδρόμιο. Από την άλλη, τι να πούμε στα αστικά; Να παρκάρουν στις ταράτσες;" σχολίασε ο κ. Μπέκης.

"Ή θα υπάρχει πεζοδρόμιο για τους πεζούς ή δεν θα υπάρχει πεζοδρόμιο και θα παρκάρει το αστικό. Ο νόμος είναι σαφής, απαγορεύεται η στάθμευση πάνω στα πεζοδρόμια. Αν δώσουμε άδεια, δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλεια των πεζών" πρόσθεσε ο Αντώνης Μαρκούλης.

"Δημιουργήθηκε ένα πολύ όμορφο πεζοδρόμιο και καλούμαστε να το δεσμεύσουμε. Από την στιγμή που δεν υπάρχει άλλος χώρος για τα αστικά, θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε την άδεια. Θα είναι προσωρινή" επεσήμανε ο Θεόφιλος Κορωνάς.

"Διαφωνώ με την πρόταση. Θεωρώ υπερβολικό ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθούν τα αστικά με μια θέση λιγότερη. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δημιουργήσαμε ένα εξαιρετικό πεζοδρόμιο και θα το καταλαμβάνει ένα αστικό. Η υποχώρηση σε σημεία που δοθήκαν σε πεζούς είναι αμαρτία" τόνισε ο Γιώργος Ορφανίδης. Με τον κ. Ορφανίδη συμφώνησε και ο πρόεδρος Τηλέμαχος Χατζηαθανασίουκαι ψήφισε λευκό.

Κλείνοντας ο δήμαρχος υπογράμμισε: "Δεν είναι η καλύτερη εικόνα να βλέπουμε ένα αστικό πάνω στο πεζοδρόμιο. Συμφωνώ και με τους ιδιοκτήτες των αστικών ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Έχουμε μια παλιά απόφαση που παραχωρούμε έξι θέσεις στάθμευσης. Αν κόψουμε τις δυο θα μείνουν τέσσερις θέσεις και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τα αστικά. Μας ενδιαφέρει η εύρυθμη λειτουργία των αστικών, όσο μείνουν εκεί στην Βέροια. Τα αστικά θα έχουν την ευθύνη αποκατάστασης ότι ζημιάς γίνει στο πεζοδρόμιο".