Γέφυρα Κούσιου: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την αλλαγή της μελέτης μετά την αντίδραση του δωρητή

Σε αναβολή οδηγήθηκε η συζήτηση της αλλαγής της μελέτης για την κατασκευή της γέφυρας Κούσιου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί, μετά την μεταστροφή του κ. Κούσιου και την άρνησή του να αλλαχθεί η μελέτη. Ας δούμε τι συζητήθηκε στην συνεδρίαση.

Ο Άρης Λαζαρίδης εισηγήθηκε το νέο τρόπο μελέτης και τόνισε ότι αυτός ο τρόπος θα έπρεπε να επιλεχθεί πριν τέσσερα χρόνια. Ο δικηγόρος του κ. Κούσιου, Στέργιος Καπράρας, γνωστοποίησε ότι ενώ ο δωρητής είχε συμφωνήσει με τη νέα πρόταση της Δημοτικής Αρχής, σήμερα άλλαξε άποψη, διαφωνεί με τη νέα μελέτη διότι θα φέρει νέα καθυστέρηση και ανέθεσε στον Πέτρο Κουτόβα να τον εκπροσωπεί στις συζητήσεις με την δημοτική αρχή από εδώ και πέρα.

Το μέλος της διαχειριστικής Αντώνης Τσιάρας πρότεινε να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα Κούσιου, να λάβει τα χρήματα, να αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο και να παραδώσει στον δήμο το έργο. Επίσης σημείωσε ότι η ημερομηνία που τ
τέθηκε για την ολοκλήρωση του έργου έχει λήξει.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι το θέμα ήρθε για συζήτηση διότι κάποιοι από την διαχειριστική επιτροπή κωλισιεργούσαν. "Αυτοί δεν ήταν ο κ. Μαυροκεφαλίδης, Τσιλογιάννης. Προσπαθήσαμε να πείσουμε τον κ. Κούσιο ότι με το νέο τρόπο δεν θα συναντήσουμε κανένα πρόβλημα. Στην συνάντηση ήταν και ο Πέτρος Κουτόβας ο οποίος προσπαθούσε να αλλάξει απροκάλυπτα άποψη στον κ. Κούσιο. Τελικά συμφωνήσαμε με τον κ. Κούσιο και μας έδωσε το οκ. Σήμερα ενημερώθηκα ότι ο κ. Κούσιος άλλαξε γνώμη. Εγώ θα πω ότι του άλλαξαν γνώμη. Επειδή έχουμε άποψη για το έργο και δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τον κ. Κούσιο, ο οποίος δώρησε ένα μεγάλο ποσό, θα προτείνω να μην συζητηθεί σήμερα το έργο" είπε ο Κώστας Βοργιαζίδης.

Το μέλος της διαχειριστικής επιτροπής Πέτρος Κουτόβας είπε ότι δεν αλλάζει την γνώμη του δωρητή και πρόσθεσε ότι ο κ Κούσιος είπε στον δήμαρχο ότι αν δεν μπορεί να τελειώσει το έργο, να επιστρέψει τα χρήματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την αναβολή και το θέμα θα έρθει σε νέα συνεδρίαση.