Δήμος Βέροιας: Προχωρά την αποκατάσταση του διατηρητέου που αγοράστηκε από την δωρεά Καραναστάση

karanastasi ktirio

Στην εκπόνηση μελέτης Στατικής αποκατάστασης, Παθητική και Ενεργητική Πυροπροστασία για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου που αγοράστηκε με χρήματα της δωρεάς Καραναστάση, θα προχωρήσει ο δήμος Βέροιας.

Θυμίζουμε ότι με συμβολαιογραφική πράξη η Κορνηλία χήρα Ευθυμίου Καραναστάση το γένος Κούσιου, δώρισε στον Δήμο Βέροιας το ποσό των 435.000,00€ με τον όρο να διατεθεί για την αγορά ακινήτου που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων (πολιτιστικό κέντρο) και έδρα του Δημοτικού συμβουλίου Νεολαίας του δήμου Βέροιας και ως κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας επίσημων επισκεπτών και καλλιτεχνών της πόλης μας.

Για το σκοπό αυτό αγοράστηκε, με τμήμα του ποσού της δωρεάς, το διατηρητέο κτίριο της οδού Βερμίου, το οποίο για να χρησιμοποιηθεί όπως περιγράφεται από τη δωρήτρια πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως και να αλλάξει χρήση. Ανατέθηκαν σε ιδιώτες μελετητές οι παρακάτω μελέτες:

  • Αρχιτεκτονική προμελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου και αύλειου χώρου
  • Έρευνα ύπαρξης ζωγραφικού διακόσμου, μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης τοιχογραφιών του κτιρίου και
  • Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων του κτιρίου.

Με βάση τις παραπάνω μελέτες και με σκοπό να προχωρήσει η αποκατάσταση του κτιρίου, πρέπει να εκπονηθεί μελέτη εφαρμογής. Απαιτείται δηλαδή μελέτη Στατικής αποκατάστασης, Παθητική και Ενεργητική Πυροπροστασία, μελέτη ΚΕΝΑΚ και Οικονομοτεχνική μελέτη με Τεύχη Δημοπράτησης.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας συνέταξε το φάκελο Τεχνικών Δεδομένων της μελέτης, όπου ζητείτε η εκπόνηση των προαναφερόμενων μελετών, η προεκτιμόμενη αμοιβή η οποία ανήλθε στο ποσό των 23.468,04€.